Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

Detské kino aj bádanie v múzejných expozíciách prináša Zimomravenie

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Hlavný sobotný program bude patriť hravému Starému zámku a veľkému programu v priestoroch Kultúrneho centra.


Banská Štiavnica 21. februára (TASR) - Bohatý program v centre Banskej Štiavnice prináša v týchto dňoch rodinný festival Zimomravenie. Od pondelka 20. februára sú pre rodiny a najmä ich najmladších členov pripravené rôzne akcie ako napríklad detské kino, ktorom je každý deň jedna projekcia nového animovaného filmu. Tiež netradičné prehliadky poľovníckej časti Múzea vo Svätom Antone so zvukmi zvieratiek, bádanie v Mineralogickej expozícii Slovenského banského múzea, tradičné i menej tradičné remeslá v Dielničke či kreslenie portrétov v expozícii Baníctvo na Slovensku v Kammerhofe.

V piatok (24.2.) sa k programu pridá aj tradičný partner Antikvariátik, ktorý od 15.00 h v priestoroch školy Bakomi pripravil detský workshop ku knihe Únik.

"Hlavný sobotný program bude patriť hravému Starému zámku a veľkému programu v priestoroch Kultúrneho centra. Ten sa začne ako v minulosti od 10.00 h hrou po meste v réžii miestnych skautov," informoval Rastislav Marko z banskoštiavnického mestského úradu. Pokračovať bude v priestoroch Kultúrneho centra, kde na deti bude čakať Erik s Mirom, ale aj Paci Pac, majster bublinár a držiteľ Guinnessovho rekordu Jan Kodeš, Divadlo Juraja Benčíka, ale aj spoločenské hry, netradičné bludisko a tvorivé dielne.

"Celé podujatie bude mať v tomto roku aj malý bonus. V dňoch 27. februára až 3. marca budú môcť deti využiť priestory mestskej knižnice na Námestí sv. Trojice, kde sú pre ne nachystané od 15.30 h rôzne aktivity s možnosťou získania vstupenky na detské filmové projekcie v uvedenom týždni," dodal Marko.