Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Kamerový systém v Kremnici zmodernizujú a rozšíria

Ilustračná fotografia. Foto: TASR – Milan Kapusta

Na projekt získalo mesto dotáciu z ministerstva vnútra vo výške 10.000 eur, spoluúčasť mesta bude vo výške 20 percent.

Kremnica 13. januára (TASR) - V Kremnici chystajú tento rok modernizáciu a rozšírenie mestského kamerového systému. Modernizácia sa dotkne najmä operačného strediska, kde podľa náčelníka mestskej polície (MsP) Romana Brhlíka pracujú v chránenej dielni štyria pracovníci.

"Chceme zmodernizovať kamerový systém, hlavne operačné stredisko čo sa týka ovládania kamier, nové monitory, nakoľko ich už máme zastarané a rozšíriť kamerový systém o ďalšie dve kamery v centre mesta alebo v blízkych častiach centra," priblížil Brhlík. Na projekt získalo mesto dotáciu z ministerstva vnútra vo výške 10.000 eur, spoluúčasť mesta bude vo výške 20 percent.

V súčasnosti tvorí kamerový systém v meste 13 kamier. V meste ho majú podľa Brhlíka viac ako desať rokov, pri ich práci je veľkou pomocou. "Pomáha nám najmä z hľadiska prevencie, riešenia priestupkov a kontroly centra mesta. Do značnej miery je využívaný najmä pri realizácii dopravnej situácie pri väčších akciách ako sú Gagy, Biela stopa či jarmok," poznamenal Brhlík s tým, že aj vďaka kamerovému systému sa mestským policajtom podarilo predminulý rok chytiť páchateľa lúpežného prepadu v banke.