Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Banskobystrický kraj

Na cestu za lekárom môžu obyvatelia Štiavnice využiť prepravnú službu

Banská Štiavnica Foto: TASR/Jana Vodnáková

Prepravnú službu môžu využívať ťažko zdravotne postihnutí obyvatelia, invalidi či seniori nad 65 rokov.

Banská Štiavnica 30. novembra (TASR) - Prepravná služba, ktorú mesto Banská Štiavnica zaviedlo pre svojich obyvateľov od septembra tohto roka, sa stretla podľa slov prednostky Mestského úradu Ivany Ondrejmiškovej s dobrým ohlasom.

"Za mesiac september sme uhradili 319 jázd v rámci mesta a 16 jázd mimo mesta Banská Štiavnica," priblížila Ondrejmišková s tým, že službu využilo 156 občanov. Celkom mesto za túto službu v septembri zaplatilo sumu 118,7 eura.

Prepravnú službu môžu využívať ťažko zdravotne postihnutí obyvatelia, invalidi či seniori nad 65 rokov. Využiť ju môžu na prepravu do zdravotníckeho zariadenia v meste alebo mimo mesta, na prepravu do zariadení sociálnych služieb v okrese Banská Štiavnica či na prepravu pri nástupe na kúpeľnú liečbu.

Oprávnení obyvatelia platia za jednu jazdu v meste jedno euro, pričom mesto dopláca poskytovateľovi služby na jednu jazdu v meste 0,30 eura. Mimo mesta platia záujemcovia o službu 0,40 eura za kilometer a mesto dopláca poskytovateľovi 0,10 eura za kilometer. Úhradu platí občan v deň prepravy priamo poskytovateľovi.