Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Banskobystrický kraj

Nová Baňa chce nájsť dodávateľa na stavbu rozhľadne

Ďalekohľad na rozhľadni, ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Stavba vyhliadkovej veže Háj je aktuálne pozastavená, mesto odstúpilo od zmluvy s pôvodným realizátorom stavby.

Nová Baňa 24. novembra (TASR) - Mesto Nová Baňa chce podľa primátora Jána Havrana nájsť nového dodávateľa na stavbu vyhliadkovej veže Háj. Tá je aktuálne pozastavená, keďže mesto odstúpilo od zmluvy s pôvodným realizátorom stavby.

"Realizátor, ktorý mal stavbu dodať, vysúťažil stavbu za 63.000 eur a po rôznych požiadavkách a návrhoch na navyšovanie ceny sa suma, ktorú požadoval za realizáciu diela, dostala na úroveň viac ako 90.000 eur. To však nie sme ochotní akceptovať," priblížil pre TASR Havran.

Mesto preto odstúpilo od zmluvy. V celej veci bola podľa primátora snaha o mimosúdnu dohodu, tá ale nebola úspešná a tak je zatiaľ celý spor otvorený. "My sa budeme snažiť rozhľadňu dokončiť a spraviť s iným dodávateľom, ktorého vysúťažíme," dodal Havran.

Rozhľadňa je aktuálne postavená do jednej tretiny, ide o betónový základ s kamenným obkladom. Dobudovať je podľa Havrana potrebné ešte drevenú časť. "Snažíme sa nájsť dodávateľa a chceli by sme, aby sa do toho pustili čím skôr, keď aj cez túto zimu," dodal.