Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Banskobystrický kraj

DOMÁCE NÁSILIE: Družku nútieval k pohlavnému styku, mlátil ju hocičím

Ilustračné foto Foto: teraz.sk

V prípade obvineného ide o recidivistu, ktorý už bol v minulosti viackrát súdne trestaný za násilnú či majetkovú trestnú činnosť.

Nižná Káloša 9. mája (TASR) – Prípad zločinu týrania blízkej a zverenej osoby, ktorého sa mal dopustiť 47-ročný Štefan z Nižnej Káloše, vyšetrujú kriminalisti z Rimavskej Soboty. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková, spomínaného zločinu sa údajne dopustil naposledy v nedeľu (7. 5.), keď spôsoboval fyzické aj psychické utrpenie svojej 34-ročnej družke.

„Matku svojich piatich detí týral niekoľkokrát v týždni. Žene vulgárne nadával, neustále sa jej vyhrážal zbitím a zabitím sekerou či príborovým nožom. Opakovane ju ťahal za vlasy, hodil ju o zem, pričom ju fackoval po tvári a bil ju po chrbte. Udrel ju aj poriskom sekery, ako aj zásuvkou,“ opísala jeho činy hovorkyňa, podľa ktorej mal poškodenú tiež vyháňať spolu s maloletými deťmi z bytu, pričom sa im vyhrážal zabitím.

„Ženu taktiež opakovane nútil proti jej vôli k pohlavnému styku, ktorý keď odmietla, fyzicky ju napádal. K tomuto dochádzalo zväčša v nočných hodinách, kedy ani deti nemohli spať,“ dodala Kováčiková.

Polícia muža už zadržala a umiestnila do cely predbežného zadržania. Zo strany vyšetrovateľa bude podľa hovorkyne podaný aj podnet na jeho vzatie do vyšetrovacej väzby. „V prípade obvineného ide o recidivistu, ktorý už bol v minulosti viackrát súdne trestaný za násilnú či majetkovú trestnú činnosť. V prípade spomínaného zločinu týrania blízkej a zverenej osoby hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na tri až osem rokov,“ zakončila.