Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Organový koncert po roku opäť rozozvučí kostol v Brezne

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Branislav Račko

Hrou na organe sa predstaví Martin Šálka, ktorý pôsobí ako poslucháč Janáčkovej akadémie múzických umení v Brne.

Brezno 7. februára (TASR) – Horehronská metropola Brezno spoločne s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie sa po minuloročnom premiérovom organovom koncerte, ktorý mal medzi občanmi veľký úspech, rozhodla opäť zorganizovať podobné podujatie. Tóny najväčšieho hudobného nástroja zaznejú v priestoroch rímskokatolíckeho kostola Nanebovzatia Panny Márie v Brezne 9. februára o 16.00 hodine. TASR o tom vo štvrtok informovala Estera Potkány, destinačná koordinátorka OOCR.

"Sme veľmi radi, že organový koncert mal taký úspech a dúfame, že aj tento rok bude podobný a do budúcna sa z neho stane tradícia," konštatoval brezniansky primátor Tomáš Abel.

Hrou na organe sa predstaví Martin Šálka, ktorý pôsobí ako poslucháč Janáčkovej akadémie múzických umení v Brne. Spevom ho doplnia Andrea Kirschová, operná speváčka a muzikálový spevák Martin Vetrák.

"Novým hosťom tohtoročného organového koncertu bude Detský spevácky zbor Felix zo Základnej umeleckej školy Heľpa. Koncert sa uskutoční s klavírnym sprievodom Miroslavy Potančokovej, ktorý dodá tú správnu atmosféru," priblížila Potkány.