Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Banskobystrický kraj

Pri nočnej dopravnej nehode sa ťažko zranili dve osoby. Kto šoféroval?

Pri dopravnej nehode, ktorá sa stala v stredu 12. apríla 2017 okolo 23.00 h na ceste v smere od obce Orávka do Janíc, okres Rimavská Sobota, sa ťažko zranili dve osoby. Foto: TASR - KR PZ Banská Bystrica

Doposiaľ nestotožnený vodič s vozidlom Opel Astra Combi pri prejazde zákrutou neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam.

Rimavská Sobota 13. apríla (TASR) - Pri dopravnej nehode, ktorá sa stala v stredu (12.4.) okolo 23.00 h na ceste v smere od obce Orávka do Janíc (okres Rimavská Sobota) sa ťažko zranili dve osoby. Polícia aktuálne zisťuje, kto nehodu zavinil.

Mária Faltániová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici informovala, že doposiaľ nestotožnený vodič s vozidlom Opel Astra Combi pri prejazde zákrutou neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, prešiel na pravú krajnicu a narazil do betónového mostíka so zvodidlami.

"Následne sa vozidlo pretočilo a zostalo stáť v priekope vo vzdialenosti takmer 33 metrov od mostíka. Pri dopravnej nehode dvaja spolujazdci vo veku 26 a 36 rokov z Janíc utrpeli vážne zranenia, s ktorými boli prevezení do nemocnice v Banskej Bystrici," podotkla Faltániová.

U 36-ročného muža bol zistený alkohol, namerali mu 0,72 miligramu alkoholu, čo je v prepočte 1,5 promile. Druhému odobrali v nemocnici krv na zistenie alkoholu. "Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania, predmetom vyšetrovania je zistiť, kto z nich vozidlo šoféroval," dodala Faltániová s tým, že vyšetrovateľ v Rimavskej Sobote začal trestné stíhanie pre prečin ublíženie na zdraví.