Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

V Jelšave sa strieľalo, útočník prestrelku neprežil

Ilustračné foto zbrane Foto: TASR

Z neznámych príčin na seba strieľali obyvatelia domu v Jelšave. Po následnej vzájomnej prestrelke útočník zraneniam podľahol.

Jelšava 10. februára (TASR) - K streľbe v Jelšave došlo v skorých ranných hodinách v nedeľu, keď 71-ročný Ján vystrelil z krátkej guľovej zbrane na oproti neho stojaceho 29-ročného muža. V zápätí na útočníka vystrelil jeden z obyvateľov domu. Z podomácky upravenej vzduchovky zasiahol útočníka 50-ročný muž.

"71-ročný muž utrpel strelné poranenie hlavy, s ktorými bol prevezený do banskobystrickej nemocnice, kde zomrel. V tejto súvislosti bol 50-ročný muž zadržaný a umiestený do cely predbežného zadržania. Vyšetrovateľ voči nemu vzniesol obvinenie zo zločinu ublíženia na zdraví. V tomto prípade však bude trestno-právna kvalifikácia zmenená, vzhľadom na to, že poškodený na následky zranení zomrel. Počas vyšetrovania sa bude zvažovať aj väzobné stíhanie obvineného," upresnila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Vašková.

"V súvislosti s touto streľbou bolo začaté trestné stíhanie vo veci pokusu zločinu ublíženia na zdraví," upresnila Vašková. K ďalšej streľbe došlo za doposiaľ presne neznámych okolností, ktoré momentálne polícia počas vykonávania procesných úkonov zisťuje.

Polícia obe zbrane zaistila a podrobia sa expertíznemu skúmaniu. V prvom prípade bude vyšetrovanie pre neprípustnosť trestného stíhania zastavené.