Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Banskobystrický kraj

Chodec doplatil na tmavé oblečenie, mimo priechodu ho usmrtil autobus

Ilustračné foto. Foto: TASR

Polícia vzhľadom na častú úmrtnosť chodcov v cestnej premávke upozorňuje občanov na potrebu nosenia reflexných prvkov a pri prechádzaní cez cestu treba prednostne použiť priechod pre chodcov.

Zvolenská Slatina 1. decembra (TASR) - Pri dopravnej nehode, ktorá sa stala v stredu 30. novembra o 22.45 hod. vo Zvolenskej Slatine v okrese Zvolen, prišiel o život 46-ročný chodec. TASR o tom dnes informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Muža zrazil autobus, ktorý šoféroval 50-ročný vodič zo Zvolena na priamom úseku cesty osvetlenej verejným osvetlením. "Chodec bol v tmavom oblečení, bez reflexných prvkov a prechádzal cez cestu mimo priechodu pre chodcov," uviedla k nehode Faltániová.

Chodec pri nehode utrpel vážne poranenia, na následky ktorých na mieste zomrel. U vodiča autobusu alkohol zistený nebol. U nebohého bude prítomnosť alkoholu zisťovaná pri pitve. Škoda na autobuse je odhadnutá na 2000 eur. Do vyšetrovania nehody bol pribratý aj znalec z odboru cestnej dopravy.

Podľa hovorkyne sa od začiatku roka do dnešného dňa v Banskobystrickom kraji stalo 1179 dopravných nehôd, pri ktorých zomrelo 32 osôb, z toho 12 chodcov.

Polícia vzhľadom na častú úmrtnosť chodcov v cestnej premávke upozorňuje občanov na potrebu nosenia reflexných prvkov a pri prechádzaní cez cestu treba prednostne použiť priechod pre chodcov. Človek by nemal vstupovať na vozovku, ak vzhľadom na rýchlosť a vzdialenosť prichádzajúcich vozidiel nie je možné cez vozovku prejsť bezpečne.