Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

V januári dopravná nehodovosť v Banskobystrickom okrese klesla

Ilustračná snímka Foto: TASR

Najnehodovejším dňom bol pondelok a najväčší výskyt nehôd bol v čase od 8.00 do 12.00 h. Celková škoda je odhadnutá na 23.700 eur.

Banská Bystrica 7. februára (TASR) – Dopravná polícia v Banskej Bystrici zaevidovala v januári 13 dopravných nehôd, čo je v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom pokles o 14 nehôd. Zranilo sa pri nich osem osôb a požitie alkoholických nápojov u ich vinníkov polícia zistila v jednom prípade. TASR o tom vo štvrtok informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Podľa nej všetky dopravné nehody zavinili vodiči motorových vozidiel. Najnehodovejším dňom bol pondelok a najväčší výskyt nehôd bol v čase od 8.00 do 12.00 h. Celková škoda je odhadnutá na 23.700 eur.

"Príčinou šiestich dopravných nehôd bolo porušenie povinností vodiča, u štyroch neprispôsobenie rýchlosti jazdy, v dvoch prípadoch nesprávne otáčanie a cúvanie a v prípade jednej nesprávne odbočovanie," konštatovala hovorkyňa.

Hoci dopravná nehodovosť v januári tohto roka v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom klesla, i napriek tomu budú príslušníci dopravnej polície naďalej dohliadať na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky všetkými jej účastníkmi na cestách v celom Banskobystrickom okrese.