Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Banskobystrický kraj

V Krupine sa dane a poplatky zvyšovať nebudú

Krupina. Foto: Andrej

Znížila sa najvyššia sadzba pri dani z nehnuteľnosti a to pri objektoch určených na podnikanie.


Krupina 28. novembra (TASR) - Miestne dane a poplatky sa v Krupine v budúcom roku nebudú zvyšovať. Niektoré tarify budú dokonca nižšie, ako boli tento rok. Pre TASR to povedal primátor mesta Radoslav Vazan.

"Poplatok za komunálny odpad zostal na 23 eurách, rovnako ako to bolo tento rok. Ostal tiež poplatok za držanie psa vo výške 50 eur. Sám som síce chcel tento poplatok znížiť na 35 eur, poslanci sa ale s mojím návrhom nestotožnili," uviedol.

Znížila sa však najvyššia sadzba pri dani z nehnuteľnosti a to pri objektoch určených na podnikanie. Právnické osoby zaplatia daň za meter štvorcový dve eurá, namiesto doterajších 2,04 eura.

Keďže podľa nariadenia ministerstva financií sa majú do roku 2024 postupne zatvárať nožnice medzi najnižšími a najvyššími sadzbami miestnych daní, pričom rozdiel nemá byť vyšší ako desaťnásobný, Vazan vidí v budúcnosti hrozbu skokového nárastu daní pre platiteľov najnižších daní. Teraz je totiž v Krupine rozdiel medzi najnižšou a najvyššou sadzbou až 23-násobný.