Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Banskobystrický kraj

V okolí pravoslávneho kostola v Novej Bani pribudnú parkovacie miesta

V okolí pravoslávneho chrámu v lokalite pod Sekvojou v Novej Bani chce obec tento rok vybudovať parkovacie miesta. Práce na novom parkovisku sú na pláne v tomto roku, po jeho vybudovaní a skolaudovaní, by mohol byť skolaudovaný aj samotný chrám. Na snímke pravoslávny chrám v obci Nová Baňa, 14. marec 2017 Foto: TASR - Jana Vodnáková

Práce na novom parkovisku sú na pláne v tomto roku, po jeho vybudovaní a skolaudovaní, by mohol byť skolaudovaný aj samotný chrám.

Nová Baňa 14. marca (TASR) - V okolí pravoslávneho chrámu v lokalite pod Sekvojou v Novej Bani, chce pravoslávna cirkevná obec, tento rok vybudovať parkovacie miesta. Práce na novom parkovisku sú na pláne v tomto roku, po jeho vybudovaní a skolaudovaní, by mohol byť skolaudovaný aj samotný chrám.

Ako priblížil pop Peter Bobak, správca Pravoslávnej cirkevnej obce v Novej Bani so sídlom v Hontianskych Moravciach, chrám je dokončený, chýbajú niektoré menši veci ako napríklad ikonostas. Práce sa preto tento rok sústredia predovšetkým na okolie kostola. Aktuálne sa podľa jeho slov pripravuje projekt na parkovisko.

Po jeho dokončení a skolaudovaní kostola, by sa mohlo pristúpiť k jeho vysviacke. V súčasnosti sa pravoslávni veriaci z Novej Bane a okolia schádzajú dvakrát do mesiaca v náhradných priestoroch. Nový chrám má kapacitu približne 30 až 40 ľudí a Bobak už v minulosti avizoval, že zasvätený by mal byť sv. Trojici.