Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

VIDEO: Pozrite sa, ako to vyzeralo na tradičnom Vianočnom bazáre

V nedeľu 27. novembra 2016 otvorili v Starej tržnici v Bratislave 25. ročník charitatívnej akcie VIANOČNÝ BAZÁR organizovanej Medzinárodným klubom žien v Bratislave. Foto: TASR/Dano Veselský

Charitatívny bazár je najväčšia spoločná i spoločenská udalosť medzinárodnej diplomatickej komunity na Slovensku.


Bratislava 27. novembra (TASR) – Typické jedlá z rôznych kútov sveta môžu dnes ochutnať návštevníci charitatívneho Vianočného bazára. Svoje stánky v bratislavskej Starej tržnici rozložili zástupcovia z 33 krajín. Výťažok z tohto podujatia poputuje na dobročinné účely.

Slováci majú podľa ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka možnosť vidieť veľvyslancov a diplomatov ako normálnych ľudí, keďže na výrobe mnohých produktov sa aj osobne podieľali. Návštevníci môžu zároveň lepšie spoznať rôzne kultúry. „Je to malá cesta okolo sveta na jednom mieste,“ dodal šéf rezortu diplomacie. Najdôležitejší je podľa neho charitatívny rozmer akcie. „Za tých 25 rokov sa vyzbieral takmer jeden milión eur. Kým v prvom roku sa vyzbieralo okolo 600 eur, vlani to už bolo 75.000 eur,“ doplnil Lajčák.

Ako priblížila členka organizačného výboru Zora Grohoľová, peniaze, ktoré sú získané zo vstupného a zo všetkého predaja, sa do posledného eura minú len na dobročinné účely a len na Slovensku. „Najprv to bola maličká akcia len medzi veľvyslanectvami, teraz je to, ako vidíme, akcia, ktorú navštevujú tisíce ľudí. Je to súčasť predvianočných tradícií Bratislavy,“ dodala na margo podujatia. Odhaduje, že tento rok by bazár mohlo navštíviť 3000 až 4000 ľudí.

Charitatívny bazár je najväčšia spoločná i spoločenská udalosť medzinárodnej diplomatickej komunity na Slovensku. Podujatie organizuje Medzinárodný klub žien v Bratislave.