Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Vodič Alfa Romea predbiehal cez plnú čiaru,po zrážke zomrel v priekope

Ilustračné foto. Foto: TASR - KR PZ v Banskej Bystrici

Starší muž vo vozidle idúci smerom od Zvolena na Lučenec dostal šmyk pri zaraďovaní po tom, ako predchádzal nákladné motorové vozidlo.

Vidiná 30. novembra (TASR) - Smrť 45-ročného muža si vyžiadala dopravná nehoda, ktorá sa stala v utorok 29. novembra večer pri obci Vidiná v okrese Lučenec. Muž vo vozidle Alfa Romeo idúci smerom od Zvolena na Lučenec dostal šmyk pri zaraďovaní po tom, ako predchádzal nákladné motorové vozidlo. V protismere sa zrazil s Peugeotom 405, ktoré viedla 18-ročná vodička z Málinca.

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová uviedla, že išlo o rovný prehľadný úsek cesty v mieste, kde je to zakázané zvislým dopravným značením, ako aj pozdĺžnou plnou čiarou. Po zrážke vozidlo Alfa Romeo odhodilo do priekopy, jeho vodič utrpel mnohopočetné zranenia, ktorým na mieste podľahol.

Vodička vo vozidle Peugeot 405 utrpela zranenia, ktoré si vyžiadajú desať až 14 dní liečenia a práceneschopnosti. Jej 47-ročná spolujazdkyňa z Málinca mala ťažké zranenia s dobu liečenia a práceneschopnosti viac ako 42 dní.

"U nebohého vodiča bude požitie alkoholických nápojov zisťované pri súdnej pitve. U vodičky Peugeotu alkohol zistený nebol. Škoda na vozidlách je odhadnutá na 6000 eur," dodala Faltániová s tým, že dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania a bol pribratý aj znalec z odboru cestnej dopravy.