Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Banskobystrický kraj

Kúpalisko v Zlatých Moravciach zostane v lete asi opäť zatvorené

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Mestské kúpalisko fungovalo v Zlatých Moravciach takmer 50 rokov, naposledy bolo otvorené v roku 2014. Náklady na jeho prevádzku v tom roku dosiahli 33.934 eur, tržby pokryli len 8338 eur.

Zlaté Moravce 11. mája (TASR) – Mestské kúpalisko v Zlatých Moravciach zostane pravdepodobne zatvorené aj počas tohtoročnej letnej sezóny. Mesto vo svojom rozpočte nevyčlenilo na jeho prevádzkovanie žiadne finančné prostriedky a doteraz sa nenašiel ani záujemca, ktorý by ho chcel vziať do prenájmu. Neúspešne ponúkalo mestské kúpalisko na prenájom už vlani, svoju ponuku zopakuje aj v tomto roku.

Mesto spravuje kúpalisko prostredníctvom Mestského strediska kultúry a športu. Podľa riaditeľky strediska Simony Holubovej musí prípadnému otvoreniu kúpaliska predchádzať rekonštrukcia veľkého bazénu, na ktorom sú rozsiahle pukliny.

Mestské kúpalisko fungovalo v Zlatých Moravciach takmer 50 rokov, naposledy bolo otvorené v roku 2014. Náklady na jeho prevádzku v tom roku dosiahli 33.934 eur, tržby pokryli len 8338 eur. V ďalších rokoch sa už v rozpočte mesta nenašli financie na jeho prevádzku ani rekonštrukciu.