Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Basketbal

Novým trénerom BK Inter Bratislava sa stal Urban, vymenil Maksimoviča

Na snímke vtedajší tréner BK Inter Bratislava Branko Maksimovič v zápase 7. kola basketbalovej Eurovia SBL BK Inter Bratislava - BC Prievidza v Bratislave 25. októbra 2015. Foto: TASR - Michal Svítok

Prekvapujúcejším ako odchod Maksimoviča je koniec dvojice TJ Bannister, Saša Jankovič.

Bratislava 16. novembra (TASR) - Vyhrali v lige štyri zápasy za sebou, napriek tomu nastali radikálne zmeny. Basketbalisti BK Inter Bratislava majú od pondelka nového trénera, vedenie klubu ukončilo spoluprácu aj s dvojicou hráčov TJ Bannister a Saša Jankovič.

Na Pasienkoch skončil srbský kouč Branko Maksimovič, ktorý s tímom v SBL dosiahol bilanciu 8 výhier, 3 prehry a priebežné štvrté miesto v tabuľke. Interisti sa po rozpačitom vstupe do sezóny dostali do formy, nedeľňajšie víťazstvo nad KB Košice bolo štvrté v rade. V Európskom pohári FIBA, v ktorom "žlto-čierni" v stredu na domácej palubovke privítajú turecký Royal Hali Gaziantep, vyhrali Bratislavčania jeden z troch duelov.

Maksimoviča nahradil 59-ročný Ľubomír Urban. Skúsený kormidelník od roku 2003 až do leta 2015 viedol Nitru s jedinou prestávkou, keď v ročníku 2005/2006 trénoval v českej NBL tím BK Prostějov. S Nitranmi vybojoval viacero trofejí, vrátane majstrovských titulov v rokoch 2005 a 2009. Nitra pod jeho vedením účinkovala aj v pohárovej Európe, v ročníku 2011/2012 si zahrala v Pohári EuroChallenge. Viedol aj slovenskú reprezentáciu, na klubovej úrovni Slovakofarmu Pezinok, či práve bratislavský Inter, s ktorým v roku 1996 získal prvý majstrovský titul v ére samostatnosti. Ešte predtým bol koučom Trenčína. Inter povedie už v stredajšom zápase Európskeho pohára FIBA.

Prekvapujúcejším ako odchod Maksimoviča je koniec dvojice TJ Bannister, Saša Jankovič. Obaja prišli počas leta z Komárna, kde patrili medzi hlavných strojcov majstrovského úspechu. "Podnet o ukončení spolupráce prišiel zo strany Interu a mňa aj Sašu zastihol nepripravených. Určite to nebolo moje rozhodnutie, oni prišli so všetkým. Jediná vec, ktorú som kedy od vedenia chcel, bola možnosť pomôcť svojmu tímu," prezradil Bannister pre špecializovaný portál Basket.sk. Americký rozohrávač, ktorý za svoje minulosezónne výkony v drese Komárna získal ocenenie pre najužitočnejšieho hráča (MVP), sa v Interi nedokázal dostať do svojej bývalej formy. Prekvapenie netajil ani Jankovič. "Prišiel som normálne na tréning. Vedenie si ma zavolalo, že takto rozhodlo. Skončili sme my traja. Neboli spokojní s mojimi výkonmi. Je to teraz čerstvé. Každopádne prajem Interu všetko dobré, pozdravujem aj fanúšikov," povedal Jankovič. Chorvátsky krídelník bol priebežne tretím najlepším strelcom Interu, keď mal priemery 10,6 bodu a 5,7 doskoku na zápas.