Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

Chorvátsky krídelník Katura posilnil basketbalistov Levíc

Ilustračné foto. Foto: FOTO TASR/Henrich Mišovič

Katura začínal s basketbalom v Cibone Záhreb. Medzi mužmi urobil prvé významnejšie kroky v sezóne 2011/12, kedy sa upísal Šibeniku.

Levice 15. júna (TASR) - Basketbalisti slovenského majstra z Levíc získali prvú letnú posilu do svojho tímu. V novom ročníku si na seba dres Patriotov oblečie 28-ročný chorvátsky krídelník Luka Katura. Informoval o tom klubový web.

"Luka prichádza na pozíciu, ktorú v minulej sezóne zastával Miha Vašl. On ale nie je rovnakým typom hráča ako bol Miha. Luka je taktiež výborný strelec, pre svoju atletickosť a fyzickejší štýl hry je viac využiteľný na pozícii 2 aj 3. Všetci vieme, aký bol Miha skvelý hráč a aké je ťažké nahradiť ho, musíme ale akceptovať, že chce hrať v silnejšej lige a posunúť sa v kariére ďalej. Veríme, že Luka bude vhodným typom do nášho herného systému a pomôže nášmu tímu v nadchádzajúcej sezóne," uviedol tréner Levíc Teo Hojč.

Katura začínal s basketbalom v Cibone Záhreb. Medzi mužmi urobil prvé významnejšie kroky v sezóne 2011/12, kedy sa upísal Šibeniku. Jeho dres napokon obliekal štyri roky, počas ktorých získal bronz a dvakrát bol zaradený medzi najlepších hráčov ligy. Na jednu sezónu si vyskúšal aj zahraničie, v sezóne 2015/16 hral za maďarský Egis Körmend a rakúsky celok BSC Fürstenfeld Panthers. Následne sa opäť vrátil do Chorvátska, kde hral za Zadar a Osijek. Počas predchádzajúceho ročníka sa upísal tímu KK Split.