Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

Basketbalový Inter chce pritiahnuť viac divákov, ambície má vysoké

Na snímke sprava chorvátsky tréner basketbalistov Interu Bratislava Aramis Naglič a čiernohorský rozohrávač a kapitán mužstva Goran Bulatovič počas tlačovej konferencie pred začiatkom sezóny 2019/20. V Bratislave 2. októbra 2019. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Žlto-čierni majú na svojom konte v ére samostatnosti päť titulov. Na triumf v roku 2017 nedokázali ihneď nadviazať, tentokrát plánujú titul obhájiť.

Bratislava 2. októbra (TASR) - Už v sobotu 5. októbra začnú basketbalisti BK Inter Bratislava svoju púť za obhajobou majstrovského titulu v Slovenskej basketbalovej lige (SBL). V tradičnom čase o 18.00 h privítajú Iskru Svit.

Žlto-čierni majú na svojom konte v ére samostatnosti päť titulov. Na triumf v roku 2017 nedokázali ihneď nadviazať, tentokrát plánujú titul obhájiť. "Nejdeme do ligy s nosom v oblakoch. Liga bude kvalitná," povedal tréner Aramis Naglič. "Ciele Interu sú vždy vysoké. Plánujeme postúpiť minimálne do finále a tam uvidíme, akú kvalitu bude mať náš súper. Máme v mužstve viaceré skupiny hráčov, niektorí boli k dispozícii slovenskej reprezentácii, niektorí legionári prišli iba nedávno. Uvidíme, ako sme na tom, až keď začneme hrať," dodal.

Inter bude minimálne v kalendárnom roku 2019 bojovať na dvoch frontoch. V 1. predkole Ligy majstrov FIBA síce neprešiel cez švajčiarskeho šampióna Fribourg Olympic, no pokračovať bude ešte vo FIBA Europe Cupe. V tejto súťaži pôsobil v sezóne 2016/2017 aj BC Prievidza a dokonca postúpil zo základnej skupiny. Napriek tomuto najväčšiemu úspechu slovenského klubového basketbalu za uplynulých desať rokov sa "baníci" finančne vyčerpali a ich ambície následne poklesli. Inter sa chce tomuto osudu vyhnúť. "Účasť v Pohári FIBA prináša iba náklady, žiadne benefity. Veríme, že sa s tým dokážeme vysporiadať, nielen na palubovke. Dúfame, že budeme aspoň takí úspešní ako Prievidza a zároveň úspešnejší, čo sa týka finančného zabezpečenia," povedal športový manžér klubu Michal Ondruš.

Žlto-čierni síce v minulej sezóne podávali kvalitné výkony, no trápi ich pomerne nízky divácky záujem. "Chceli by sme v hľadisku vidieť viac divákov. Preto sme pritiahli do nášho klubu slovenských reprezentantov a aj kvalitných legionárov. Veríme, že obhájime titul, získame Slovenský pohár a že aj zápasy Pohára FIBA budú pre divákov ťahákom," povedal prezident klubu Stanislav Kropilák.