Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Basketbal

Brooklyn s pokutou za porušenie pravidla o účasti hráčov

Center Brooklyn Nets LaMarcus Aldridge (21) hrá v nedeľu 6. marca 2022 v Bostone v druhom polčase zápasu basketbalovej NBA proti Boston Celtics. Foto: TASR/AP

Tréner Jacque Vaughn sa po zápase bránil, že duel nebrali domáci ako exhibičný predsezónny test, no v dvoch za sebou idúcich dueloch počas dvoch dní nechcel niektorých hráčov príliš vyťažiť.

New York 4. januára (TASR) - Basketbalový klub Brooklyn Nets dostal od vedenia NBA pokutu 100.000 amerických dolárov za porušenie nového pravidla o účasti hráčov v zápasoch. Podľa zámorskej profiligy sa klub previnil 27. decembra v domácom stretnutí proti Milwaukee Bucks, keď nechal bez zjavného dôvodu odpočívať štyroch hráčov.

Zámerom nového pravidla je, aby top hráči nechýbali v špičkových ligových zápasoch. Brooklyn proti Milwaukee nenasadil do hry kvarteto Spencer Dinwiddie, Nic Claxton, Cam Johnson a Dorian Finney-Smith. Vedenie NBA tvrdí, že na základe nezávislej lekárskej správy mohli všetci zasiahnuť do zápasu, ktorý Brooklyn napokon prehral 122:144.

Tréner Jacque Vaughn sa po zápase bránil, že duel nebrali domáci ako exhibičný predsezónny test, no v dvoch za sebou idúcich dueloch počas dvoch dní nechcel niektorých hráčov príliš vyťažiť. Tí však podľa nového pravidla môžu absentovať v zostave iba pre zranenie, osobné, alebo vopred avizované a schválené dôvody. Pri druhom porušení pravidla už klubu hrozí vyššia pokuta 250-tisíc dolárov, pripomenula agentúra AP.