Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Basketbal

Čohadarevič inzultoval rozhodcu, nezahrá si 10 zápasov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Bez trestu nevyviazol ani rozhodca Stanislav Kučera, ktorému pozastavili delegovanie do konca prebiehajúcej sezóny.

Praha 14. apríla (TASR) - Disciplinárna komisia Českej basketbalovej federácie potrestala Darka Čohadareviča zastavením činnosti na desať zápasov a nešpecifikovanou finančnou pokutou. Srbský pivot v službách Olomoucka vo štvrtkovom zápase play off NBL v Opave inzultoval rozhodcu, informoval portál idnes.cz.

Bez trestu nevyviazol ani rozhodca Stanislav Kučera, ktorému pozastavili delegovanie do konca prebiehajúcej sezóny. Druhý duel štvrťfinálovej série vo štvrtok nedohrali, ale opakovať sa nebude. V platnosti zostal výsledok 40:34 pre Opavu, ktorý svietil na ukazovateli skóre v 18. minúte stretnutia.

V závere prvého polčasu sa Čohadarevič dopustil nešportového faulu a následne dostal technickú chybu za protesty. Keď k nemu pribehol Kučera, došlo medzi nimi ku kontaktu hlavami, pričom rozhodca sa bez viditeľného protipohybu hráča zrútil na zem. Rozhodcovia zápas ukončili. Olomoucko žiadalo jeho opakovanie s tvrdením, že rozhodca pád nafilmoval. Disciplinárny riaditeľ NBL Pavel Hlaváček však incident potvrdil ako inzultáciu.