Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Basketbal

Good Angels privítajú Schio. Kováčik: Nech sa predĺži naša séria

Tréner Maroš Kováčik, archívne foto Foto: TASR/Michal Svítok

Talianske družstvo je príjemným prekvapením Euroligy a po štyroch zápasoch je lídrom A-skupiny.

Košice 9. novembra (TASR) - Basketbalistky Good Angels Košice v stredu nastúpia na svoj piaty zápas v Eurolige, keď v domácej aréne privítajú taliansky tím Famila Schio. Košičanky sa v snahe o zdolanie rozbehnutého lídra A-skupiny budú spoliehať na pomoc domáceho publika, pred ktorým ešte v tejto euroligovej sezóne neprehrali.

Talianske družstvo je príjemným prekvapením Euroligy a po štyroch zápasoch je lídrom A-skupiny. "Príde k nám súper, ktorý možno nie je takého zvučného mena ako Galatasaray či Kursk, ale momentálne tróni na prvej priečke v skupine. Má vynikajúcu ofenzívu a v počte nastrieľaných bodov je prvý v celej Eurolige. Je to tím, ktorý je momentálne vo výbornej ofenzívnej forme. Majú výhodu v tom, že je tam rovnaký tréner už tretí či štvrtý rok. Podržal jadro tímu a hráčky sa na ihrisku dobre cítia, pretože sú už dlho spolu," uviedol tréner Good Angels Maroš Kováčik.

Zápas medzi Good Angels a Familou Schio bude konfrontáciou najslabšieho euroligového útoku s najlepším. Silnou stránkou košického družstva je defenzívna hra, Schio sa naopak spolieha na útok, ktorý dosiahol už 318 bodov, najviac v celej Eurolige. "Budeme sa opäť spoliehať na defenzívu, ktorá bude asi opäť rozhodujúca. Musíme však pridať aj dobrý útok, pretože neverím, že takto ofenzívne naladený tím dokážeme ubrániť pod hranicou päťdesiatich inkasovaných bodov. Kiežby som sa však mýlil," poznamenal Maroš Kováčik.

V prospech dvanásťnásobného slovenského majstra hovorí zaujímavá štatistika. V uplynulých ôsmich vzájomných zápasoch ešte talianske Schio nad Good Angels ani raz nevyhralo. Kormidelník "žlto-modrých" však vie, že historické údaje nie sú dôležité. Zvlášť nie pri pohľade na aktuálnu formu Schia. "Tvrdil som, že budeme v pozícii mierneho favorita, ale uplynulé kolo sa vyvinulo tak, že to nebude celkom pravda. Bude to vyrovnané, ba možno bude favoritom skôr Schio. Pamätám si však na zápas spred dvoch rokov, keď sem prišli tiež v pozícii lídra skupiny a utrpeli tu prvú prehru. Verím, že by sa to mohlo zopakovať," netají Maroš Kováčik.

V stredajšom zápase by tréner domácich mal mať k dispozícii kompletný káder. Chýbať by nemala ani pivotka Anna Jurčenková, ktorá bola jednou z mála hráčok, ktoré v nedávnom zápase v ruskom Kursku (prehra 49:70) podali solídny výkon. Letná posila košického družstva vie, čím by Good Angels mohli Schio zdolať. "Obranou. Musíme poriadne 'zamakať'. Verím, že tréneri spravia dobrú taktiku a že súperky zastavíme a nedovolíme im hrať ten ich ofenzívny basketbal a stopneme ich sériu. Hráme doma a dúfam, že bude plná hala, ktorá nám pomôže v ofenzíve," poznamenala Jurčenková.

Program 5. kola A-skupiny EL, 11. novembra:

GOOD ANGELS KOŠICE - Famila Schio /17.45/

Lille Métropole - Dinamo Kursk /20.00/

Avenida Salamanca - Fenerbahce Istanbul /20.30/

12. novembra:

Uniqa Šopron - Galatasaray Istanbul /18.00/

Priebežná tabuľka A-skupiny:

1. Famila Schio 4 3 1 318:252 7

2. Dinamo Kursk 4 3 1 260:209 7

3. Fenerbahce Istanbul 4 3 1 257:241 7

4. Galatasaray Istanbul 4 2 2 228:219 6

5. GOOD ANGELS KOŠICE 4 2 2 214:228 6

6. Avenida Salamanca 4 1 3 256:276 5

7. Lille Métropole 4 1 3 217:244 5

8. Uniqa Šopron 4 1 3 247:328 5