Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

NBA: Memphis odvolal trénera J.B. Bickerstaffa

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Spolu s ním skončil na pozícii generálneho manažéra Chris Wallace, ktorý sa presunul na pozíciu klubového skauta

Los Angeles 12. apríla (TASR) - Vedenie Memphisu Grizzlies odvolalo z funkcie trénera J.B. Bickerstaffa, ktorému sa v tejto sezóne nepodarilo priviesť tím do play off zámorskej NBA. Spolu s ním skončil na pozícii generálneho manažéra Chris Wallace, ktorý sa presunul na pozíciu klubového skauta, informovala agentúra AFP.

"Museli sme siahnuť k týmto opatreniam s cieľom priviesť náš tím na úspešnú cestu. Verím, že nový tréner priniesie do mužstva novú energiu," vyhlásil prezident Memphisu Robert Pera. Pod vedením Bickerstaffa obsadili Grizzlies 12. miesto v tabuľke Západnej konferencie s bilanciou 33 víťazstiev a 49 prehier.

Joerger už nie je tréner Sacramenta


Dave Joerger skončil vo funkcii hlavného trénera basketbalistov Sacramenta Kings. Oznámil to generálny manažér klubu zámorskej NBA Vlade Divac deň po skončení základnej časti. "Kráľom" sa nepodarilo postúpiť do play off a sezóna sa pre nich skončila.

"Po zhodnotení sezóny som usúdil, že nastal čas uberať sa iným smerom a posunúť sa na vyššiu úroveň. Preto som sa rozhodol uvoľniť Davea Joergera z funkcie hlavného pouča. V mene celej organizácie by som sa mu chcel poďakovať za to, čo pre Kings urobil. Do budúcnosti mu želám iba to najlepšie," citoval slová Divaca klubový web.