Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

Piešťanské Čajky angažovali americkú rozohrávačku Januaryovú

Na archívnej snímke hráčky tímu Piešťanské Čajky. Foto: TASR/Martin Palkovič

Pre dvadsaťštyriročnú rozohrávačku pôjde o tretie európske pôsobisko.

Piešťany 31. júla (TASR) - Slovenský basketbalový klub Piešťanské Čajky získal do svojich služieb americkú rozohrávačku Jessicu Januaryovú, s ktorou sa dohodol na zmluve na sezónu 2019/2020.

"Som veľmi šťastná, že som sa stala súčasťou Piešťanských Čajok, ktoré sú skvelou organizáciou a už sa veľmi teším na sezónu. Ponuku som prijala aj na základe dobrých referencií od Janee Thompsonovej, ktorá tu hrala minulý rok. Sama som však vedela, že ide o klub s víťaznými ambíciami na slovenskej i medzinárodnej scéne, s čím sa stotožňujem," uviedla pre oficiálnu internetovú stránku klubu Januaryová, ktorá sa k tímu pripojí 19. augusta.

Pre dvadsaťštyriročnú rozohrávačku pôjde o tretie európske pôsobisko. V uplynulej sezóne hrala vo fínskom tíme Hyvinkään Ponteva, kde nastúpila na 18 zápasov s priemerom 16,2 bodu, päť asistencií a 7,4 doskoku na zápas. Rok predtým hrala za rumunský Alba Iulia. V USA pôsobila v NCAA v drese DePaul University a v roku 2017 bola dokonca aj draftovaná do WNBA z 28. miesta tímom Connecticut Sun.

"Som veľmi rada, že sa nám podarilo získať Jessicu Januaryovú na post strednej rozohrávačky. Z posledných dvoch sezón už má skúsenosti s európskym basketbalom, keďže pôsobila v Rumunsku a Fínsku. Očakávame, že sa zhostí jednej z líderských pozícií,"
povedala generálna manažérka Bronislava Borovičková. Hlavný tréner Richard Kucsa doplnil: "Očakávania máme vysoké, keďže sa v Európe doposiaľ prezentovala veľmi dobrými výkonmi. Navyše má za sebou solídnu univerzitnú kariéru a vyskúšala si aj pôsobenie v letnej WNBA. Verím, že sa rýchlo adaptuje do kolektívu aj nášho herného systému a bude pre náš tím oporou."