Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Bratislavčania môžu dať polícii tipy na Rýchlostný maratón

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Ako priblížil starosta Vajnôr Ján Mrva, ide o miesta pri nebezpečných priechodoch pre chodcov mimo semaforov.

Bratislava 11. marca (TASR) – Mestská časť Bratislava–Vajnory nahlásila na dopravnú políciu päť miest vo svojom intraviláne, na ktorých by mohla kontrolovať maximálnu povolenú rýchlosť vozidiel v rámci pripravovanej policajnej akcie Rýchlostný maratón. Ako priblížil starosta Vajnôr Ján Mrva, ide o miesta pri nebezpečných priechodoch pre chodcov mimo semaforov.

Nedovolená rýchlosť je druhou najčastejšou príčinou dopravných nehôd, neraz aj smrteľných. Polícia chce preto zapojiť širokú verejnosť do znižovania počtu dopravných nehôd. Ktokoľvek na celom Slovensku má príležitosť naplánovať dopravnej polícii miesto kontroly do 16. marca a navrhnúť takéto úseky ciest pre Rýchlostný maratón. Stačí si len stiahnuť z webovej stránky tabuľku podľa kraja, vyplniť ju a poslať na políciu.

Rýchlostný 24-hodinový maratón na spôsob dopravno-preventívnej akcie plánuje polícia na 16. a 17. apríla. Hliadky budú kontrolovať najmä dodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti. Dopravní policajti chcú poznať postrehy verejnosti z lokalít, v ktorých na základe jej skúseností dochádza k najčastejšiemu porušovaniu pravidiel cestnej premávky v dodržiavaní predpísanej rýchlosti.