Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Ružinov má schválený rozpočet vo výške takmer 29 milión eur

Revitalizácia ružinovskej fontány je v plnom prúde Foto: J&T REAL ESTATE, a.s.

Rozpočet schválili ružinovskí poslanci na dnešnom zasadnutí miestneho zastupiteľstva.

Bratislava 10. marca (TASR) – Bratislavský Ružinov bude v roku 2015 hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom s celkovými príjmami a výdavkami vo výške 28.874.743 eur. Rozpočet schválili ružinovskí poslanci na dnešnom zasadnutí miestneho zastupiteľstva.

Na chod a podporu školských zariadení v mestskej časti počíta ružinovský rozpočet s celkovou sumou 12.887.257 eur. Kapitálové výdavky vo výške viac ako 397.000 eur chce mestská časť v tejto oblasti využiť na rozširovanie kapacít MŠ, kam bude nasmerovaných 100.000 eur, takisto na rekonštrukciu telocvične na ZŠ Drieňová či opravu striech na ZŠ Medzilaborecká a Ostredková.

Na rekonštrukciu a modernizáciu komunikácií je vyčlenených 663.374 eur, pričom viac ako 373.000 eur je určených na rekonštrukciu povrchov ciest. Na Medzilaboreckej chce Ružinov vybudovať parkovacie miesta, vyhradených je na tento účel v rozpočte 70.000 eur, suma 200.000 eur je vyčlenená na rekonštrukciu chodníkov.

Starosta Ružinova Dušan Pekár v komentári k rozpočtu uviedol, že mestská časť chce viac investovať aj do skvalitnenia a zefektívnenia komunikácie medzi občanmi a úradom, k čomu má prispieť pokračujúca elektronizácia služieb úradu i plány zrekonštruovať pracovisko prvého kontaktu ako moderného klientskeho centra. "Verím, že týmto spríjemníme kontakt obyvateľov Ružinova s miestnym úradom," povedal Pekár.

Rozpočet počíta tiež so sumou 200.000 eur na rekonštrukciu Spoločenského domu na Bulharskej ulici, kde by mohlo vyrásť nové komunitné centrum. "Využívať by ho mohli seniori, no takisto má význam aj v súvislosti s rastúcou výstavbou na Trnávke, nárastom obyvateľov i rodín s deťmi," povedal Pekár. Za 70.000 eur sa má rekonštruovať aj detské ihrisko na Páričkovej ulici.

V sociálnej oblasti, kde sa alokovalo 165.000 eur, sa chystá Ružinov zvýšiť kapacitu lôžok a zabezpečiť bezbariérovosť v domove dôchodcov. V Ružinovskom domove seniorov chce rekonštruovať pavilón na Pivonkovej ulici. V oblasti kultúry a rekreácie poslanci schválili 55.000 eur, ktoré sú určené na úpravu priestorov ružinovskej knižnice. Prioritou návrhu rozpočtu bolo podľa Pekára tiež zachovať rezervný fond vo výške 1.000.000 eur.