Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Bratislava

Vo Vrakunskom lesoparku v Bratislave pôsobí jazdná polícia

Na archívnim foto vo výletnom areáli Partizánska lúka v Bratislave bratislavská mestská polícia 30.mája 2009 priblížila svoju prácu občanom. Pre návštevníkov pripravili ukážky zásahov so služobnými psami, drezúra policajných koní a odborníci radili chovateľom psov v domácnosti. Foto: TASR Pavel Neubauer

Jazdeckú políciu môže verejnosť stretnúť aj na Železnej studienke, Kolibe, v chatových i záhradkárskych oblastiach Lamača a Záhorskej Bystrice či v Sade Janka Kráľa.

Bratislava 20. júla (TASR) - Počas leta bude v bratislavskej Vrakuni viac mestských policajtov. Na obľúbenom oddychovom mieste, vo Vrakunskom lesoparku, od dnešného dňa pôsobí jazdná polícia. V Bratislave sa tak rozširujú lokality, v ktorých na verejný poriadok dohliadajú mestskí policajti na koňoch. TASR o tom informovala hovorkyňa Mestskej polície v Bratislave Ľubomíra Miklovičová.

Jazdecká polícia sa vo Vrakunskom lesoparku bude zameriavať na dodržiavanie čistoty a poriadku a zákazu požívania alkoholu na verejnosti. Mestskí policajti budú tiež kontrolovať, či nedochádza k poškodzovaniu verejného majetku. Dohliadať budú aj na dodržiavanie zákazu voľného pohybu psov, ako aj zákazu vstupu so psom na detské ihrisko.

"V rámci našich personálnych, ako aj finančných možností robíme všetko pre to, aby v uliciach Bratislavy bolo čo najviac mestských policajtov. A to nielen v centre, ale vo všetkých mestských častiach," povedal náčelník mestskej polície v hlavnom meste Peter Krajíček.

Nasadenie hliadok jazdeckej polície nie je pritom jediné opatrenie súvisiace so zvýšením bezpečnosti vo Vrakuni. "Už od 1. júna máme v uliciach Vrakune viac policajtov. Nenavyšovali sme pritom počet tabuľkových miest príslušníkov mestskej polície, ale internými zmenami v plánovaní služieb sa nám podarilo zabezpečiť, aby v uliciach Vrakune bolo viac okrskárov," priblížila Miklovičová.

Zatiaľ čo do 1. júna pôsobil v tejto mestskej časti len jeden okrskár, dnes už na vrakunských uliciach pôsobia dvaja. Ich úlohou je dohliadať na verejný poriadok vo svojom rajóne. "Okrskári napríklad kontrolujú dodržiavanie povinností majiteľov psov, dohliadajú na dodržiavanie nočného pokoja. Zisťujú a evidujú, kde v obci sa nachádzajú čierne skládky a kontrolujú čistotu v okolí kontajnerových stojísk," spresnila hovorkyňa.

Od piatka 22. júla nasadia vo Vrakuni aj cyklohliadky mestskej polície. Pôsobiť budú najmä počas víkendov. Bratislavská mestská polícia nasadzuje cyklohliadky aj na Tyršovom nábreží, na petržalskej hrádzi i na trase od Mosta SNP až po Veľký Draždiak. V cyklohliadkach pôsobí momentálne sedem policajtov.

Jazdeckú políciu môže verejnosť stretnúť aj na Železnej studienke, Kolibe, v chatových i záhradkárskych oblastiach Lamača a Záhorskej Bystrice, v Sade Janka Kráľa, na Tyršovom nábreží či na Dunajskej hrádzi.