Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Bratislava

BRATISLAVA:Pokuty od DPB možno od piatka uhradiť na ďalších miestach

Na snímke električky vo vozovni DPB Bratislava -Jurajov dvor. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Informovala o tom hovorkyňa podniku Adriana Volfová. Doposiaľ bolo možné pokuty platiť iba v doplatkovej pokladni na Olejkárskej ulici.

Bratislava 12. januára (TASR) - Cestujúci v bratislavskej mestskej hromadnej doprave budú môcť od piatka (13.1.) uhrádzať pokuty už aj v predajniach Dopravného podniku Bratislava (DPB) na Hodžovom námestí a na Hlavnej stanici. Informovala o tom hovorkyňa podniku Adriana Volfová.

Doposiaľ bolo možné pokuty platiť iba v doplatkovej pokladni na Olejkárskej ulici. Rozšírením možností vychádza podľa Volfovej vedenie DPB v ústrety cestujúcej verejnosti. Pokutu sú povinní uhradiť tí cestujúci, ktorí sa nevedia pri výkone kontroly tarifného vybavenia preukázať platným cestovným lístkom.

Po novom tak môžu urobiť viacerými spôsobmi. Ak ju nezaplatia priamo na mieste kontroly v hotovosti alebo prostredníctvom POS terminálu, môžu ju poukázať na účet DPB. Ten je uvedený na informačnom letáku, ktorý cestujúci dostane od revízora.

Ďalšími možnosťami sú platby pokút v sídle DPB na Olejkárskej ulici a po novom aj v predajniach dopravného podniku na Hodžovom námestí a Hlavnej stanici. Zamestnankyne DPB úhrady pokút vybavujú počas otváracích hodín predajní.