Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Na Námestí slobody chcel mladík s nožom okradnúť Pezinčana

Policajný identikit páchateľa Foto: TASR/KR PZ v Bratislave

Vyšetrovateľ policajného zboru začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže.

Bratislava 26. októbra (TASR) - Na Námestí slobody v Bratislave sa dnes v noci pokúsil mladý muž okradnúť 35-ročného Pezinčana.

Nožom sa mu vyhrážal, aby mu dal peniaze a osobné veci. Pezinčanovi sa však podarilo mladíkovi nôž vytrhnúť, odsotiť ho a z miesta utiecť. Polícia dnes po mužovi, ktorý môže mať 20 až 25 rokov, pátra.

"Pri lúpeži materiálna škoda poškodenému nevznikla, utrpel však reznú ranu na ruke, ktorá si vyžiadala jednorazové ošetrenie," informovala TASR bratislavská krajská policajná hovorkyňa Karina Považanová. Vyšetrovateľ policajného zboru začal podľa jej slov v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže.

Incident sa na Námestí slobody stal v čase okolo 1.30 h. Páchateľ je vysoký približne 175 až 180 centimetrov, mal upravenú briadku a pri koreni nosa jazvu. Oblečené mal rifle, červenú mikinu s kapucňou, čiernu bundu a čierne topánky športového typu. Pri sebe mal športovú tašku.

Ak si občania všimli v danom čase na námestí akékoľvek podozrivé konanie osoby, smer úniku páchateľa, prípadne spoznali totožnosť mladíka na indentikite, informácie môžu poskytnúť na bezplatnej linke polície 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.