Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Bratislava

REPORTÁŽ: Reštitúcie budú stáť Bratislavu milióny

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Štefan Puškáš

Hlavné mesto aktívne pokračuje v procese zabezpečovania náhradného nájomného bývania pre 580 žiadateľov z reštituovaných bytov.

Bratislava 27. apríla (TABLET.TV) - Hlavné mesto bolo nútené spustiť verejné obstarávania na výstavbu náhradných nájomných bytov na svojich pozemkoch v rôznych lokalitách Bratislavy.

Podľa vyjadrení magistrátu v rokoch 2011 až 2014 bývalé vedenie mesta v tejto veci vôbec nekonalo. V súčasnosti sú v procese obstarávania výstavby náhradných nájomných bytov lokality v mestskej časti Dúbravka a Ružinov.

Vytypované sú aj ďalšie lokality na výstavbu, avšak bez súčinnosti mestských častí, ktoré majú v kompetencii vydávať stavebné povolenia, výstavby nebudú možné.

Hlavné mesto však podniká v tomto smere aj ďalšie kroky. V súčasnosti napríklad pripravuje návrh legislatívnych zmien zákona s cieľom zlepšenia podmienok pri riešení získania náhradných nájomných bytov, s ktorými plánuje osloviť aj vládu SR. Problém s výstavbou náhradných nájomných bytov chce primátor Ivo Nesrovnal preto čo najskôr riešiť aj s novým ministrom dopravy Romanom Brecelym.