Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Bratislava

V Bratislave vyrastie distribučno-predajné centrum s náradím

Ilustračné foto Foto: TASR/Oliver Ondráš

Nové centrum bude zamerané na poradenskú a sprostredkovateľskú činnosť na predaj ručného elektrického a stavebného náradia.

Bratislava 22. novembra (TASR) – Distribučno-predajné centrum WIKI by malo rozšíriť možnosti nakupovania stavebného a záhradného náradia v Bratislave. Stavba na pozemku s rozlohou 3603 štvorcových metrov (m2) a na podlahovej ploche približne 1500 m2 má vyrásť na hranici mestských častí Ružinov a Vrakuňa. Vyplýva to zo zámeru zverejneného na webe Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP).

Nové centrum bude zamerané na poradenskú a sprostredkovateľskú činnosť na predaj ručného elektrického a stavebného náradia, záhradnej techniky, ochranných pomôcok, certifikovanej kotviacej techniky, spojovacieho materiálu a ďalších produktov z oblasti stavebníctva, stolárstva a záhrady. Súčasťou má byť aj požičovňa a servis tohto náradia.

Prvé podlažie dvojpodlažnej budovy obsadí predajňa s požičovňou a sklad výrobkov. Na druhom podlaží bude sídliť administratíva firmy, kancelárske priestory pre poradenskú a sprostredkovateľskú činnosť a vytvoriť sa tam má tiež výstavná a prezentačná miestnosť. Obe poschodia majú byť prepojené schodiskami.

V blízkosti areálu sa nachádza zástavba rodinných domov. Navrhovateľ projektu Jozef Šteffek počíta s 19 zamestnancami a 18 parkovacími miestami v okolí centra. S výstavbou plánuje začať v roku 2015 a jej trvanie odhaduje na 18 až 20 mesiacov. Očakávané náklady vyčíslil na 1,95 milióna eur.