Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Vedúcich oddelení miestneho úradu v Dúbravke určí výberové konanie

Martin Zaťovič Foto: FB

Na voľbách sa v Dúbravke zúčastnilo 33,95 percenta oprávnených voličov.

Bratislava 21. novembra (TASR) - Novozvolený starosta bratislavskej Dúbravky Martin Zaťovič (SDKÚ-DS) chce po prevzatí agendy vypísať na posty vedúcich pracovníkov jednotlivých oddelení miestneho úradu výberové konania. Zaťovič pre TASR povedal, že uvíta, ak sa do súťaže prihlásia aj súčasní vedúci.

"Budem len rád, ak potvrdia, že si svoje miesto zaslúžia," uviedol Zaťovič. Zdôraznil, že vedúci pracovníci musia mať odborné predpoklady, nie politické krytie. Jeho ďalšou prioritnou požiadavkou na zamestnancov úradu je ochota pracovať pre obyvateľov Dúbravky.

Podľa jeho slov dúbravský úrad bude mať určite nového prednostu. "Chcem, aby to bol človek, ktorému môžem stopercentne dôverovať," povedal pre TASR. Najbližší tím svojich spolupracovníkov by chcel Zaťovič predstaviť na začiatku decembra.

Martin Zaťovič, ktorý bol v komunálnych voľbách na post starostu bratislavskej Dúbravky kandidátom širokej pravicovej koalície (SIEŤ, SDKÚ-DS, KDH, MOST-HÍD, NOVA, OKS, SaS, SZ, EDS), vyhral voľby s výrazným náskokom pred svojím konkurentom Jánom Sandtnerom (s podporou koalície Smer-SD, SNS, SZS a SMS). Kým Zaťovič získal 7793 hlasov, Sandtnera podporilo 2757 voličov.

Na voľbách sa v Dúbravke zúčastnilo 33,95 percenta oprávnených voličov.