Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislava

Verejnosť si dnes môže zabehať so slovenskými vojakmi

ILustračné foto: TASR/Martin Baumann

Minister obrany Martin Glváč odštartuje beh o 9.30 h.

Bratislava 5. novembra (TASR) - Jadro 1. ročníka Behu na počesť vojnových veteránov bude dnes tvoriť 50 slovenských vojakov v poľnej rovnošate a s osobnou výzbrojou.

Beh organizuje Ministerstvo obrany (MO) SR. TASR o tom informovala jeho hovorkyňa Martina Balleková s tým, že do behu sa môže zapojiť aj široká verejnosť.

Vojakov prídu svojou účasťou podporiť aj úspešní športovci z Vojenského športového centra Banská Bystrica na čele s Matejom Tóthom, vicemajstrom Európy v chôdzi na 50 kilometrov. Prezentácia sa koná od 8.30 h do 9.00 h. Minister obrany Martin Glváč odštartuje beh o 9.30 h.

Rezort obrany zorganizoval beh pri príležitosti Svetového dňa behu (5. november) a Dňa vojnových veteránov (11. november). Bude mať dĺžku 5,5 kilometra so štartom a cieľom na cintoríne 1. svetovej vojny v bratislavskej Petržalke – Kopčanoch. Všetci účastníci budú mať podľa Ballekovej počas behu pripnutý symbol Dňa vojnových veteránov – červený mak, ktorý po dobehnutí položia na hroby a zapália sviečky.

"Využitie stále stúpajúcej popularity behu na zviditeľnenie Dňa vojnových veteránov považujem za vhodnú formu ako tento deň dostať aj do povedomia širšieho okruhu ľudí. Verím, že sa z tohto behu stane pekná a dlhoročná tradícia," povedal minister obrany.