Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Bratislavský kraj

Na Primaciálnom námestí v Bratislave sa v piatok začnú Radničkine trhy

Primacialne namestie Foto: TASR/Michal Svítok

Štrnásty ročník Radničkiných trhov potrvá do soboty (20.9.).

Bratislava 18. septembra (TASR) – So svojimi výrobkami sa v piatok (19. 9.) na bratislavskom Primaciálnom námestí predstavia ľudia so zdravotným postihnutím. Štartuje tam totiž štrnásty ročník Radničkiných trhov, ktorý potrvá do soboty (20. 9.). TASR o tom informovala Martina Halušková z Referátu mediálnej komunikácie Hlavného mesta SR Bratislavy.

Počas oboch dní sa v centre mesta predstaví približne 40 chránených dielní a zariadení sociálnych služieb. Pre návštevníkov bude pripravený aj kultúrny program. Predstaví sa speváčka Dominika Mirgová, Miro Jaroš a Jakub Petraník. Vystúpi tiež Divadlo bez domova, Folklórny súbor Čečina a tanečná skupina Mažoretky ISIS z Bratislavy.

"Tieto trhy sú vyhľadávanou predajno-prezentačnou akciou chránených dielní a domovov sociálnych služieb na Slovensku. Jej cieľom je podporiť zamestnancov so zdravotným znevýhodnením v ich úsilí pracovať a aj zviditeľniť zamestnávateľov, ktorí ich zamestnávajú," uviedla Halušková. Podujatie má zároveň osloviť firmy a spoločnosti, aby využili možnosť zákona zamestnať príslušný počet zdravotne postihnutých občanov, či predstaviť im možnosť zadať si svoju zákazku chráneným dielňam.

Vyhlásenie víťazov prehliadky výrobkov zdravotne postihnutých ľudí sa uskutoční v sobotu o 18.00 h v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca v Bratislave.

Radničkine trhy organizuje občianske združenie Inklúzia, chránená dielňa Radnička a Ústredie ľudovo umeleckej výroby.