Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Niektoré automaty na cestovné lístky budú na Silvestra nefunkčné

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

DPB prijal toto opatrenie už pred tromi rokmi, keď zaznamenal desiatky poškodených automatov.

Bratislava 27. decembra (TASR) - V centre Bratislavy i v bratislavských mestských častiach budú na Silvestra niektoré automaty na cestovné lístky nefunkčné. Dopravný podnik Bratislava (DPB) sa tak bráni útokom vandalov, ktorí každoročne spôsobujú počas silvestrovských osláv na automatoch značné škody.

Ako TASR informovala Zuzana Vachová z odboru komunikácie DPB, poškodenia automatov cestovných lístkov vznikajú vkladaním rôznych druhov zábavnej pyrotechniky do otvorov pre výdaj mincí a cestovných lístkov. "Dodávateľ automatov preto už v doobedňajších hodinách na Silvestra začne upravovať automaty tak, aby do nich nebolo možné vložiť žiadne predmety," informovala Vachová.

DPB prijal toto opatrenie už pred tromi rokmi, keď zaznamenal desiatky poškodených automatov. "Škoda na jednom automate sa pohybuje v priemere od 200 až do 1200 eur v závislosti od miery poškodenia," uviedla Vachová.

Uvedenie do prevádzky odstavených automatov začne dodávateľ realizovať 1. januára od 10.00 h. "Približne v popoludňajších hodinách budú všetky automaty plne funkčné," oznámila Vachová. Cestujúcich zároveň požiadala, aby si lístky na MHD zaobstarali vopred, prípadne kontaktovali linku callcentra DPB 02/5950 5950, kde ich zamestnanci budú informovať o najbližších funkčných automatoch v okolí.