Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Bratislavský kraj

Pred Bratislavou sa prevrátil autobus, vodič nehodu neprežil

Miesto nehody Foto: TASR/Martin Baumann

Nehoda autobusu si vyžiadala 33 zranených.

Bratislava 5. septembra (TASR) - Bratislavskí a pezinskí hasiči dnes zasahovali pri dopravnej nehode autobusu na ceste zo Svätého Jura do Bratislavy. Na mieste nehody bolo päť kusov techniky a 22 hasičov.

TASR informovalo operačné stredisko HaZZ v Bratislave.

Dopoludňajšia nehoda autobusu si podľa hovorcu Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Borisa Chmela vyžiadala 33 zranených a jednu obeť. Medzi zranenými sú aj tri deti.

Podľa nej ide celé spektrum zranení od ťažkých až po ľahké.

Obeťou je vodič

Z dopravnej nehody autobusu na ceste zo Svätého Jura do Bratislavy 5. septembra 2014. Na mieste je päť kusov techniky a 22 hasičov. Autobus sa prevrátil na ceste II/502 zo Svätého Jura do Bratislavy okolo 10.25 hodiny.
Foto: TASR/Martin Baumann
Autobus sa prevrátil na ceste II/502 zo Svätého Jura do Bratislavy okolo 10.25 hodiny. Podľa medializovaných informácií by obeťou mal byť vodič autobusu, ktorý nezvládol riadenie pri predbiehacom manévri.

Na mieste zasahovalo 10 sanitiek a dva vrtuľníky. Do štyroch nemocníc spadajúcich pod Univerzitnú nemocnicu Bratislava (UNB) priviezli už minimálne 25 zranených. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa UNB Petra Stano Maťašovská. Podľa nej ide o celé spektrum zranení od ťažkých až po ľahké.

Ako priblížila bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová, autobus sa prevrátil na ceste II/502 okolo 10.25 hodiny. Polícia vyzýva vodičov, ktorí v čase dnešnej dopravnej nehody autobusu prechádzali inkriminovaným úsekom a mali vo vozidle nainštalované kamery zachytávajúce priebeh jazdy, kontaktovali políciu na linke 158.

Desať ľudí ostáva po dnešnej nehode autobusu v nemocnici

Spomedzi 30 cestujúcich, ktorých po dnešnej nehode autobusu na ceste zo Svätého Jura do hlavného mesta ošetrili v jednej z nemocníc Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB), ostávajú hospitalizovaní desiati. Sedem ľudí je ťažko zranených, traja majú stredne ťažké zranenia, priblížila na brífingu hovorkyňa zariadenia Petra Stano Maťašovská.

"Nikto z nich nie je v priamom ohrození života, sú stabilizovaní," povedala. Najvážnejšie zranenia má podľa jej slov 75-ročná žena s devastačnými poraneniami rúk. Tie majú okrem nej aj ďalšie tri hospitalizované ženy. "Majú vážne poškodené svaly, kosti, šľachy, cievy," priblížila Stano Maťašovská. Okrem nich v nemocnici zostávajú aj tehotná 27-ročná žena a britský manželský pár. Viacerých z nich operovali alebo budú v najbližších hodinách operovať.

Celkovo v nemocnici ošetrili 30 zranených z autobusovej nehody. "Bolo medzi nimi 21 žien a deväť mužov. Dvadsiatim ľuďom stačilo ambulantné ošetrenie. Išlo najmä o pomliaždeniny, odreniny a poranenia sklom. Zranení boli aj štyria občania Veľkej Británie," uviedla Stano Maťašovská. Dvoch Britov po ošetrení prepustili, jedna žena ostala hospitalizovaná s otvorenou zlomeninou predlaktia, jeden muž má zranený driek.

Informácie o tom, do ktorej nemocnice boli cestujúci prevezení, môžu ich príbuzní získať na telefónnom čísle Krajského operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Bratislava 02/58 10 62 56. Pre identifikáciu vecí, ktoré boli nájdené pri dopravnej nehode, sa poškodení môžu v priebehu budúceho týždňa obrátiť na vyšetrovateľa Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave III Antona Mierneho. Môžu tak urobiť od pondelka (8.9.) do piatka (12.9.) v čase od 10.00 do 12.00 h a tiež medzi 14.00 a 15.00 h. Jeho telefónne číslo je 09610 33 617.

Cesta II/502 zo Svätého Jura do Bratislavy, na ktorej sa dnes predpoludním prevrátil autobus, je už plne prejazdná v oboch jazdných smeroch. Podľa doterajších zistení polície sa autobus prevrátil po strete s traktorom, idúcim pred ním.

Fotogaléria: Prevrátený autobus pred Bratislavou