Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

VIAC ŠŤASTIA AKO ROZUMU: Opitý cyklista sa v Senci zrazil s autom

Ilustračné foto. Foto: TASR

Nikto sa nezranil, na aute ale vznikla škoda 1000 eur.

Bratislava 8. júna (TASR) - Opitý cyklista sa vo štvrtok (7.6.) večer v Senci zrazil s autom. Pri dopravnej nehode sa nikto nezranil. Na aute vznikla škoda 1000 eur. Cyklistovi ďalšiu jazdu zakázali. Informovala o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

"Podľa dostupných informácií z miesta dopravnej nehody 36-ročný cyklista pod vplyvom alkoholu prechádzal po jednosmernej ulici na Šafárikovej ulici, pričom sa plne nevenoval vedeniu bicykla a nesledoval situáciu v cestnej premávke, následkom čoho došlo k stretu s osobným motorovým vozidlom," opísala Mihalíková.

Policajti podľa jej slov na mieste podrobili oboch účastníkov dopravnej nehody dychovej skúške, ktorá sa u cyklistu skončila s pozitívnym výsledkom. "Nameraná hodnota 1,46 mg/l alkoholu vo vydýchnutom vzduchu presahovala hodnotu množstva alkoholu 0,24 mg/l, ktorá bola novelou zákona o cestnej premávke povolená pre cyklistov jazdiacich v zastavanom území obce a po cestičke pre cyklistov," doplnila Mihalíková.

Dopravnú nehodu policajti objasňujú. Zároveň upozorňujú, že alkohol znižuje schopnosť sústrediť sa a správne a včas reagovať na situáciu v cestnej premávke. "A preto aj pri jazde na bicykli by mal každý dbať na to, aby svojou jazdou neohrozoval seba ani ostatných účastníkov cestnej premávky," uzavrela Mihalíková.