Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Bratislavský kraj

V Marianke sa začali voľby bez problémov, odvolili prví voliči

Na snímke volebná miestnosť počas druhého kola prezidentských volieb. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Predsedníčka jednej z dvoch okrskových volebných komisií v Marianke Darina Šabíková tipuje, že prvý veľký nápor voličov možno čakať v predpoludňajších hodinách.

Marianka 6. apríla (TASR) - Po otvorení volebných miestností pristúpili k hlasovaniu v sobotňajšom druhom kole prezidentských volieb aj voliči v obci Marianka pri Bratislave. Úvodné minúty naznačili, že v Marianke bude o sobotné hlasovanie rovnako veľký záujem, ako v prvom kole, keď mala obec jednu z najvyšších účastí v celom Bratislavskom kraji.

Predsedníčka jednej z dvoch okrskových volebných komisií v Marianke Darina Šabíková tipuje, že prvý veľký nápor voličov možno čakať v predpoludňajších hodinách. "Predpokladám, že to bude tak, ako v prvom kole, keď mnohí spoja sobotňajší nákup či návštevu trhu v Stupave s tým, aby sa zastavili odvoliť," uviedla pre TASR. Osobne si myslí, že volebná účasť bude v Marianke minimálne taká, ako v prvom kole.

V prezidentských voľbách môže podľa odhadu Štatistického úradu (ŠÚ) SR hlasovať vyše 4,3 milióna osôb. Občania môžu svoj hlas odovzdať v 5938 volebných okrskoch. Volebné miestnosti budú otvorené do 22.00 h.