Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

V Modre sa koná 11. ročník Slávnosti hliny

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podujatie je tradične súčasťou Dní európskeho kultúrneho dedičstva.

Bratislava 6. septembra (TASR) - V Modre sa v týchto dňoch koná Slávnosť hliny - Keramická Modra 2019. Témou 11. ročníka podujatia spätého s hlinou a tradíciou ľudového remesla sú poľnohospodárske a remeselné výjavy v keramickom dekóre. Okrem odborných aktivít je pripravený aj bohatý sprievodný program. Informujú o tom organizátori podujatia.

Slávnosť hliny – Keramická Modra, ktorá sa koná v piatok a sobotu (7. 9.), ponúkne aj hrnčiarsky jarmok na Súkeníckej ulici s ukážkami remesla, odborný medzinárodný seminár i otvorené dvere v keramických dielňach. Verejnosť môže obdivovať aj výstavy v Múzeu slovenskej keramickej plastiky. Pripravené sú aj sprievodné podujatia, ako exkurzie v Slovenskej ľudovej majolike či tradičná keramická dielňa.

Podujatie je tradične súčasťou Dní európskeho kultúrneho dedičstva. Pripravilo ho občianske združenie Modranská Beseda v spolupráci s mestom Modra, Slovenskou ľudovou majolikou, Slovenským národným múzeom – Múzeom Ľudovíta Štúra, Múzeom slovenskej keramickej plastiky a s modranskými keramikármi.