Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Bratislavský kraj

Vo Vištuku v okrese Pezinok registrujú veľký záujem mladých voličov

Na snímke predseda okrskovej volebnej komisie Stanislav Rýchly v 2. kole volieb prezidenta SR vo volebnej miestnosti v obci Vištuk, v okrese Pezinok 6. apríla 2024. Foto: TASR - Erik Mader

Odhadujem, že účasť sa v druhom kole vyrovná prvému kolu, na pomery vo Vištuku sa to zatiaľ javí veľmi slušne, hodnotí muž, ktorý zasadá vo volebnej komisii už 43-krát, po 41. raz ju vedie.

Vištuk 6. apríla (TASR) - Hlasovanie v druhom kole volieb prezidenta SR sprevádza v obci Vištuk veľký záujem mladých voličov. Pre TASR to uviedol predseda okrskovej volebnej komisie Stanislav Rýchly.

"Odhadujem, že účasť sa v druhom kole vyrovná prvému kolu, na pomery vo Vištuku sa to zatiaľ javí veľmi slušne," hodnotí muž, ktorý zasadá vo volebnej komisii už 43-krát, po 41. raz ju vedie. Oceňuje účasť mladých voličov. "Bol som prekvapený ich účasťou, naozaj chodia vo veľkom počte. Svedčí to o tom, že si uvedomujú dôležitosť svojho volebného práva," uviedol.

Priznal, že účasti mohlo pomôcť aj kultúrne podujatie, ktoré sa konalo v centre obce predpoludním. Popoludní sa členovia komisie chystajú s prenosnou volebnou urnou za občanmi so zhoršenou mobilitou, ktorí požiadali o hlasovanie v domácnosti.