Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Brexit

Rokovanie britského parlamentu narušil protest polonahých aktivistov

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Demonštranti z organizácie Extinction Rebellion sa podľa AP vo verejnej sieni Dolnej snemovne vyzliekli do spodnej bielizne počas toho, ako poslanci debatovali o brexite.

Londýn 1. apríla (TASR) - Skupina jedenástich polonahých ekologických aktivistov v pondelok narušila rokovanie poslancov Dolnej snemovne britského parlamentu o tzv. brexite. Informovali o tom spravodajské agentúry AP a AFP.

Demonštranti z organizácie Extinction Rebellion sa podľa AP vo verejnej sieni Dolnej snemovne vyzliekli do spodnej bielizne počas toho, ako poslanci debatovali o brexite. Niektorí z nich mali na telách nápisy "SOS" a "Prestaňte strácať čas".

Cieľom protestu bolo podľa skupiny "upriamiť pozornosť politikov na klimatickú a ekologickú krízu".

"Som už unavený z toho, koľko času a zdrojov naša vláda minula na to, aby mohla neustále reorganizovať ležadlá na Brexitanicu," uviedol podľa AFP na margo protestu jeden z demonštrantov.

Privolaní príslušníci polície skupinu demonštrantov vyviedli z budovy, a to aj napriek tomu, že niektorí protestujúci si prilepili ruky k skleneným mantinelom. Polícia ďalej uviedla, že aktivisti boli zadržaní za "vzbudzovanie verejného pohoršenia".

Ako píše agentúra AP, poslanci pokračovali v rokovaní o brexite, pričom k incidentu sa vyjadrili iba niektorí. Konzervatívec Nick Boles sa v tejto súvislosti nechal počuť, že "schopnosť ignorovať zbytočnú nahotu je už od dávnych čias vskutku britskou vlastnosťou".