Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Asekol SK získala autorizáciu na obaly a neobalové výrobky

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Jana Vodnáková

Doteraz bola spoločnosť partnerom miest a obcí pre elektroodpad.

Bratislava 18. októbra (TASR) - Organizácia zodpovednosti výrobcov Asekol SK bude odteraz partnerom miest a obcí pre papier, plasty, sklo, nápojové kartóny a kovové obaly. Poskytne tiež komplexnú ponuku pre rozšírenú zodpovednosť výrobcov. TASR o tom informovala obchodná manažérka Asekol SK Silvia Sekáčová.

Spoločnosť získala autorizáciu na vyhradené obaly a neobalové výrobky. „Vďaka rozšíreniu našej ponuky o vyhradený prúd obaly a neobalové výrobky zjednodušíme výrobcom plnenie všetkých povinností vyplývajúcich z rozšírenej zodpovednosti. Budú sa môcť spoľahnúť na jedného partnera, ktorý sa orientuje v neustále sa meniacej, veľmi komplikovanej legislatíve a upozorní ich vždy na čo sa majú pripraviť a oni sa budú môcť sústrediť na hlavnú časť podnikania,“ hovorí konateľ Asekol SK Ronald Blaho. Doteraz bola spoločnosť partnerom miest a obcí pre elektroodpad.

Blaho poznamenal, že ich cieľom je stať sa súčasťou prechodu na obehové hospodárstvo. Asekol disponuje zbernou sieťou, ktorej súčasťou je aj systém červeno-bielych kontajnerov na zber elektroodpadu od občanov.