Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

IKEA Bratislava v roku 2018 zvýšila tržby o 4,3 % na 107,2 milióna eur

Foto: Ikea

Internetová stránka tohto švédskeho predajcu nábytku a bytových doplnkov zaznamenala v spomínanom období viac ako 11 miliónov návštev.

Bratislava 15. januára (TASR) – Obchodný dom IKEA Bratislava dosiahol vo finančnom roku 2018 celkový obrat vo výške 107,2 milióna eur, čo je v porovnaní s predchádzajúcim účtovným obdobím nárast o 4,3 %. Obchodný dom navštívilo v období od septembra 2017 do augusta 2018 2,8 milióna ľudí, z toho 1,5 milióna platiacich zákazníkov.

"V minulom roku predala spoločnosť takmer 15 miliónov výrobkov," uviedla hovorkyňa obchodného domu Zuzana Blažečková Janove, podľa ktorej sa spoločnosť usiluje aj o rozvíjanie internetovej komunikácie so zákazníkmi. Internetová stránka tohto švédskeho predajcu nábytku a bytových doplnkov zaznamenala v spomínanom období viac ako 11 miliónov návštev.

I keď je internetový predaj nábytku pre spoločnosť pomerne nový, s obratom päť miliónov eur tvorí významnú časť tržieb. "Táto suma predstavuje všetky výrobky, ktoré boli objednané prostredníctvom internetu s vyzdvihnutím v obchodnom dome alebo s doručením na adresu zákazníka," dodala Blažečková Janove.