Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Napriek tlaku USA Huawei zvýšil kvartálne tržby takmer o 40 %

Ilustračná snímka Foto: FOTO TASR/AP

Čistý zisk spoločnosť nezverejnila.

Hongkong 22. apríla (TASR) - Napriek tlaku Spojených štátov dokázala čínska spoločnosť Huawei Technologies vykázať na začiatku tohto roka vysoký rast tržieb. Ten dosiahol takmer 40 %.

Ako uviedla agentúra Reuters, najväčší výrobca telekomunikačných zariadení na svete informoval, že za 1. kvartál dosiahol tržby na úrovni 179,7 miliardy jüanov (23,82 miliardy eur). V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka to znamená rast tržieb o 39 %. Čistý zisk spoločnosť nezverejnila.

Výsledky tak potvrdzujú, že firme Huawei sa darí napriek intenzívnej kampani Washingtonu, ktorý firmu obviňuje zo špionáže a tlačí na spojencov, aby zariadenia spoločnosti vylúčili z budovania mobilných sietí novej generácie 5G. Huawei obvinenia odmieta a v poslednom období odštartoval mohutnú mediálnu kampaň, od ktorej si sľubuje zmiernenie obáv v západných krajinách z jeho zariadení.

Okrem vysokého rastu tržieb spoločnosť zverejnila aj výsledky v predaji inteligentných telefónov za 1. kvartál. Ako uviedla, za prvé tri mesiace tohto roka predala 59 miliónov smartfónov. Porovnateľné údaje za 1. kvartál minulého roka nezverejnila, podľa firmy pre prieskum trhu Strategy Analytics však Huawei za prvé tri mesiace roka 2018 predal 39,3 milióna smartfónov.