Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Novým riaditeľom asociácie pre elektromobilitu je Patrik Križanský

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Patrik Križanský sa elektromobilite profesionálne venuje od roku 2011, keď okrem iného rozbiehal prvé inštalácie nabíjacích staníc na Slovensku.

Bratislava 10. januára (TASR) - Slovenská asociácia pre elektromobilitu (SEVA) má nového riaditeľa. Stal sa ním Patrik Križanský, ktorý po vyše dvoch rokoch na tejto pozícii vystriedal Petra Ševceho. Nový riaditeľ tohto záujmového združenia právnických osôb preberá funkciu v čase výrazného tlaku na znižovanie emisií a rastu záujmu o elektromobily a nabíjacie stanice v Európe aj na Slovensku.

"Mojou prioritou je pokračovanie v popularizácii elektromobility a v odbúravaní predsudkov verejnosti voči elektrickým vozidlám. Slovensko však potrebuje naďalej pracovať na vylepšení právneho prostredia a výrazne pridať v podpore inovácií v tejto oblasti," uviedol nový riaditeľ. Slovensko podľa neho v poslednom čase zaostáva v inováciách v automobilovom priemysle a elektromobilite za ostatnými štátmi Vyšehradskej štvorky (V4), najmä za Maďarskom a Poľskom. V súčasnosti je na Slovensku evidovaných v prevádzke takmer 1000 elektromobilov.

"Vhodnou témou, ktorú by sme mohli aktívne uchopiť, je nová iniciatíva v oblasti batérií (European Battery Alliance), ktorá na úrovni EÚ, ale aj na Slovensku vzniká," dodal Križanský.

Patrik Križanský sa elektromobilite profesionálne venuje od roku 2011, keď okrem iného rozbiehal prvé inštalácie nabíjacích staníc na Slovensku. Od roku 2013 sa venuje poradenstvu a implementácii medzinárodných projektov v oblasti elektromobility. Spolupracoval aj na koncepcii Stratégie rozvoja elektromobility v SR.