Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

NSK sa podarilo pri investičných projektoch ušetriť 2 milióny eur

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Celková hodnota usporených zdrojov je viac ako 1,87 milióna eur.

Nitra 13. októbra (TASR) - Nitrianskemu samosprávnemu kraju sa podarilo na investičných projektoch ušetriť takmer dva milióny eur. NSK sa darilo znížiť náklady hlavne vďaka úspešným verejným obstarávaniam, v ktorých vysúťažil nižšie sumy, než aké pôvodne očakával.

Ako informoval riaditeľ Úradu NSK Dušan Guťan, celková hodnota usporených zdrojov je viac ako 1,87 milióna eur. Najviac sa podarilo ušetriť pri zatepľovaní budovy nitrianskeho gymnázia, kde reálne náklady dosiahli necelých 850 000 eur, čo je o 1,03 milióna eur menej oproti pôvodnému rozpočtu investície.

Pri inom investičnom projekte NSK ušetril rovnakým spôsobom ďalších 170 000 eur. Do krajskej pokladne sa vráti aj necelých 659 000 eur, ktoré boli vyčlenené na Centrum integrovanej zdravotnej starostlivosti NSK v Šali.

„Túto sumu nie je potrebné uhradiť zo rozpočtu kraja, pretože 95 percent z nej bude pokrytých zo zdrojov Európskej únie,“ informoval Úrad NSK. Ďalších viac ako 11 000 eur ušetril kraj aj pri projekte vnútornej počítačovej siete a telefónnej ústredne v Nitrianskej galérii.