Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Ekonomika

Skupina Heineken v 1. kvartáli celosvetovo zvýšila predaj o 4,7 %

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Milan Kapusta

Spoločnosť ponechala svoju prognózu prevádzkového zisku na tento rok nezmenenú s tým, že jeho rast očakáva na úrovni "nízkeho až vysokého jednociferného čísla".

Amsterdam 24. apríla (TASR) - Holandská pivovarnícka skupina Heineken v prvom štvrťroku celosvetovo zvýšila predaj o 4,7 % v porovnaní s rovnakým obdobím roka 2023. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

Výkonný riaditeľ spoločnosti Heineken Dolf van den Brink v stredu uviedol, že začiatok roka 2024 bol povzbudivý, situácia na trhu však zostáva neistá, a preto nie je možné garantovať rovnako silný rast aj za celý rok. V ázijsko-tichomorskom regióne druhá najväčšia pivovarnícka skupina na svete zvýšila predaje o 9,4 %. To kompenzovalo výrazne slabší rast v Európe, kde predaje posilnili len o 1,6 %.

Spoločnosť ponechala svoju prognózu prevádzkového zisku na tento rok nezmenenú s tým, že jeho rast očakáva na úrovni "nízkeho až vysokého jednociferného čísla". Heineken už neposkytuje štvrťročné údaje o čistom zisku a zverejňuje ich len v polročných, resp. celoročných správach. Podľa výročnej správy z februára spoločnosť v roku 2023 zaznamenala pokles zisku aj objemu predaného piva.