Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Slovenský Domotron kúpil českú konkurenčnú spoločnosť Haidy

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Spoločnosť nechce špecifikovať cenu, za ktorú kúpila konkurenčnú firmu. Prostriedky na akvizíciu sú súčasťou Series A investície.

Bratislava 22. júla (TASR) – Slovenská technologická spoločnosť Domotron uskutočnila akvizíciu českej konkurenčnej spoločnosti Haidy. Domotron Holding získal 100 % podiel v Haidy a významne si upevnil pozíciu na českom trhu. Médiá o tom v pondelok informoval jeho mediálny zástupca.

Spoločnosť nechce špecifikovať cenu, za ktorú kúpila konkurenčnú firmu. Prostriedky na akvizíciu sú súčasťou Series A investície. Celková hodnota tohto investičného kola by sa mala dostať ku 4 miliónom eur, pričom financie sú určené na medzinárodnú expanziu a uvedenie nového produktu na masový trh, uviedol mediálny zástupca.

Podľa výkonného riaditeľa kupujúcej spoločnosti Alexa Janušeka majú obe firmy v koncepte inteligentnej domácnosti veľmi podobnú filozofiu a vidia budúcnosť domácej automatizácie v odstránení potreby programovania jednotlivých projektov na mieru.

Česká spoločnosť dosiahla v minulom roku obrat približne 1 milión eur, jeho akvizíciou tak Domotron zväčšil svoju veľkosť z obchodného hľadiska dvojnásobne. Kúpou českej firmy získal aj zmluvné zákazky v hodnote približne 2 milióny eur. Spoločnosť Domotron vznikla ako technologický start-up v roku 2012 v Bratislave a v súčasnosti pôsobí na Slovensku, v ČR, Rakúsku a Nemecku, uzavrel mediálny zástupca.