Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Wienerberger sa sťahuje z ruského trhu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Wienerberger, ktorý je najväčším výrobcom tehál na svete, vzhľadom na ruskú vojnu proti Ukrajine už v júni 2022 oznámil, že plánuje odísť z Ruska.

Viedeň 28. marca (TASR) - Rakúsky stavebný koncern Wienerberger predáva svoje závody v Rusku a sťahuje z tamojšieho trhu. Továrne vo Vladimírskej oblasti a Tatársku kupuje ruská spoločnosť Strojmiks, ktorá podľa verejného registra právnických osôb pôsobí v stavebnom sektore, oznámil vo štvrtok ruský hospodársky denník RBC. Kúpna cena nebola zverejnená. TASR o tom informuje na základe správy agentúry APA.

Spoločnosť medializované informácie nekomentovala. Wienerberger, ktorý je najväčším výrobcom tehál na svete, vzhľadom na ruskú vojnu proti Ukrajine už v júni 2022 oznámil, že plánuje odísť z Ruska. Spoločnosť v tom čase uviedla, že jej ruské aktíva by malo prevziať miestne vedenie pomocou manažérskeho odkúpenia. Generálny riaditeľ skupiny Heimo Scheuch to označil za optimálne riešenie v záujem zabezpečenia kontinuity. Wienerberger vstúpil na ruský trh v roku 2005.