Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

V 28. kole CL prehral doma Slovan s MFK Ružomberok 1:2

Na snímke hráči Slovana Seydouba Soumah (druhý zľava), Róbert Vittek (vpravo) a hráči Ružomberka Richard Bartoš (prvý zľava), Peter Maslo (druhý sprava) v zápase 28. kola futbalovej Corgoň ligy Slovan Bratislava - MFK Ružomberok Foto: TASR/Štefan Puškáš

O jediný gól belasých sa postaral z penalty Juraj Halenár.

Bratislava 26. apríla (TASR) - Už v 3. minúte sa hostia prekvapujúco ujali vedenia na Pasienkoch. Z prvého útoku vyťažili priamy kop, po jeho rozohratí Almaským si na loptu vyskočil nekrytý Bartoš a umiestnil ju do pravej časti brány domácich.

V 17. minúte spálil veľkú šancu na vyrovnanie Milinkovič, keď jeho prudká hlavička, aj za prispenia obrancu, preletela tesne nad brvno. O päť minút sa do podobnej situácie ako zo začiatku zápasu dostal hosťujúci Maslo, ale Poláček jeho hlavičku zneškodnil. V 28. minúte sa Lupták prekľučkoval cez Josimova a jeho center premenil Ďubek na druhý gól Ružomberka.

Hneď po zmene strán Halenárovu strelu z priameho kopu vyrazil Nikolič. V 57. minúte Vittek po rýchlom protiútoku trafil pravú žrď brány hostí a neujala sa ani prudká strela Halenára zo 71. minúty. Ďalší podobný pokus domácich riešil o desať minút neskôr Nikolič vyrazením na roh, následne mieril do brvna Gorosito. V 85. minúte zastavil ružomberský brankár v šestnástke nedovolene prenikajúceho Mészárosa a nariadený pokutový kop premenil Halenár. To však bolo zo strany "belasých" všetko a Ružomberku doma podľahli 1:2.

Jozef Valovič, tréner Slovana: "Začiatok duelu nás zasiahol v hlbokom hernom útlme a na slabej úrovni bol aj náš prejav. Je to pre nás mementom pred finále pohára, takto sa nedá hrať ani na hodových zápasoch. V druhom polčase sme chceli skóre otočiť, mali sme určitý tlak, súper sa však dobre bránil. Vytvorili sme si niekoľko dobrých gólových príležitostí, ale mali sme aj smolu na kopačkách. Pošramotili sme si pohodu, ktorú sme mali po triumfe v Košiciach."

Jozef Chovanec, tréner Ružomberka: "Vydaril sa nám vstup do stretnutia. Po dlhom čase sme strelili prvý gól, čo nás upokojilo v krízovej situácii, v ktorej sa nachádzame. To, čo sme si povedali pred zápasom, sa nám podarilo splniť. V druhom polčase sa nám už až tak nedarilo. Aj preto, že Slovan zlepšil hru a vypracoval si gólové príležitosti. Mali sme šťastie, že sme si po sústredenom výkone v závere víťazstvo ustrážili."

Spartak Trnava porazil Žilinu 3:1

Trnavčania sa od začiatku snažili zatlačiť hostí na ich polovicu, ale Žilina dobre dirigovaná skúsenými Piačekom a Pečovským držala domácich na dištanc a po zisku lopty sa snažila podnikať rýchle protiútoky. V 23. minúte unikol z ofsajdovej pozície Jurčo, ale z uhla neprekonal brankára Rusova. Domáci diváci sa dočkali gólu v 31. minúte, keď z ľavej strany vnikol do šestnástky Grabež, jeho prihrávku vrátil Vlasko na nabiehajúceho Kuzmu a ten strelou spoza šestnástky trafil presne k ľavej žrdi. Hneď po otvorení hry odpovedali hostia, ale Rusov strelu Škvarku vyrazil na roh. Žilinčania potom kopali tri rohy, no nič z nich nevyťažili. V 38. minúte išiel Procházka sám na bránu, ale váhal s prihrávkou na Vyskočila. Po následnom rohovom kope Vyskočil hlavičkoval tesne vedľa žilinskej brány.

Na snímke vpravo hráč FC Spartak Trnava Ján Vlasko a kapitán MŠK Žilina Viktor Pečovský v zápase 28. kola futbalovej Corgoň ligy FC Spartak Trnava - MŠK Žilina v Trnave v sobotu 26. apríla 2014.
FOTO TASR/Lukáš Grinaj
Učebnicovú akciu videli diváci v 40. minúte, keď Kuzma z vlastnej polovice vysunul Saba, no jeho center hlavičkoval nabiehajúci Chovanec len do brankára Krnáča, ktorý loptu vyrazil na roh. Po jeho rozohratí trafil Procházka brvno. Platilo známe futbalové "nedáš-dostaneš", domácim sa nepodarilo odkopnúť loptu spred vlastnej šestnástky a Mihalík z asi 20 m nádherne trafil pravý horný roh a vyrovnal na 1:1.

V prvej štvrťhodine druhého polčasu Trnavčania vyvinuli enormné úsilie na strelenie druhého gólu a branár Krnáč musel ukázať svoje umenie pri strelách Saba, Kuzmu a Janečku. V 61. minúte úsilie domácich slávilo úspech, keď sa po akcii Vyskočila s Chovancom ocitol sám pred Krnáčom Procházka a oblúčikom ho prekonal. O tri minúty však mohlo byť vyrovnané, keď Jelič strelou z diaľky opečiatkoval brvno trnavskej brány. Krásnu futbalovú akciu videli diváci v 67. minúte, keď Vlasko vysunul Saba, ktorý vnikol do šestnástky a prízemnou strelou zvýšil na 3:1. Zvýšiť vedenie domácich potom mohol Procházka, ale jeho strelu z priameho kopu vytlačil Krnáč na roh. Päť minút pred koncom mohol zápas ešte zdramatizovať Jelič, ale zblízka minul bránu Rusova. Do konca zápasu sa už na skóre nič nezmenilo a tak si Trnavčania po oduševnenom výkone v stretnutí nadpriemernej ligovej úrovne zaslúžene pripísali tri body.



Juraj Jarábek, tréner Trnavy: "Videli sme veľmi dobrý futbal, na ktorý treba dve mužstvá. A dnes tu také v Trnave aj hrali. Viedli sme gólom Kuzmu, ale Žilina dokázala vyrovnať. V druhom polčase sme zvýšili aktivitu a dvoma gólmi rozhodli zápas. Teší ma, že mužstvo sa evidentne zlepšuje a na takýto futbal budú diváci radi chodiť."

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Domáci dnes vyhrali zaslúžene. Prvá časť bola vyrovnaná, Trnavčania sa dostali do vedenia, no my sme pred polčasom pekným gólom vyrovnali. Žiaľ v druhom polčase sme súperovi ponúkli veľké množstvo šancí, z ktorých dve využil a zaslúžene vyhral."



Senica zdolala Košice 3:2

V prvom polčase padli v Senici až štyri góly, čo nasvedčovalo tomu, že obrany oboch tímov nestáli na pevných nohách. Už v 15. sekunde sa dostal do zakončenia Diaby, Šulla loptu kryl. Na druhej strane strieľal Kalabiška, jeho pokus bol však zblokovaný na roh. Úvodný gól priniesla 9. minúta, po zbytočnej strate lopty v strede pola a následnom centri sa hlavou z päťky presadil Pačinda - 0:1. Seničania sa snažili o vyrovnanie, Piroskovu tvrdú strelu však Tofiloski vyrazil. V 19. minúte dostal Roberto peknú prihrávku od Opielu, obišiel obrancu a nekompromisne pod brvno vyrovnal - 1:1. Smolou pre neho bolo, že pri zakončení si obnovil zranenie svalu a musel zísť z ihriska dole. Nebezpečne zakončoval následne v 22. minúte Ostojič, no Košičania využili ďalšie zaváhanie senickej defenzívy až o minútu neskôr. Presadil sa kapitán Šinglár, ktorého strela si to namierila presne do šibenice Šullovej brány. Otvorený futbal pokračoval aj naďalej. V 32. minúte Haskičovu gólovú hlavičku Šulla vyškriabal v poslednej chvíli na roh. Na druhej strane mal podobnú možnosť útočník Irobiso, ale osamotený netrafil bránu. V 40. minúte sa Záhorákom podarilo vyrovnať, na Piroskov center si nabehol Kalabiška a loptu tečoval za Tofiloskeho chrbát - 2:2.

Do druhého polčasu vstúpili Seničania výborne, boli aktívnejším celkom a chceli strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Už v 46. minúte vytvorili veľký závar pred brankárom Tofiloskim, Irobiso však nedokázal loptu dotlačiť do siete. Následne zakončoval nebezpečne Mazáň, ale lopta letela vedľa. V 62. minúte predviedli domáci protiútok, po akcii Opielu s Piroskom zakončoval Irobiso, obrana Košíc však stačila zblokovať loptu na roh. Vytúžený tretí gól dosiahla Senica v 73. minúte, keď sa presadil z priameho kopu strelou k ľavej žrdi kapitán Piroska. V závere mohli Košičania dvakrát vyrovnať. V 78. minúte po centri Viazanka nastrelil ľavú žrď Šullovej brány striedajúci Djordjevič. Potom sa nechal zbytočne vylúčiť Piroska a hosťom svitla nádej na vyrovnávajúci gól. Poslednú možnosť mali v nadstavenom čase, no senický gólman Šulla so šťastím chytil tutovku hostí a udržal víťazstvo Senice 3:2.

Pavel Hapal, tréner Senice: "S výsledkom som spokojný, podarilo sa nám streliť tri góly Košiciam. Na jednej strane je to pre nás dobrá vizitka, na druhej našu defenzívnu činnosť nemôžem dnes pochváliť. Dostávame jednoduché góly. Myslím si, že pre diváka to bol pekný zápas s množstvom zaujímavých momentov. Hráme rozdielne doma a vonku. Verím, že sa to v tomto týždni zlomí a že z Ružomberka privezieme nejaké body."

Radoslav Látal, tréner Košíc: "Do zápasu sme vstúpili dobre. Išli sme skoro do vedenia. Paradoxne však to, čo nás zdobilo v predchádzajúcich ôsmich zápasoch, nám dnes nefungovalo. V defenzíve sme boli slabí. Hoci sme išli dvakrát do vedenia, súper vždy vyrovnal. V defenzíve sme mali strašné problémy. Dnes sme si nezaslúžili vyhrať a súperovi gratulujem k trom bodom."

Dunajská Streda suverénne porazila Banskú Bystricu

Domáci mali dobrý vstup do stretnutia, keď neuplynula ani minúta a Ujlakyho polovysoký center Matúš dopravil do siete. O tri minúty po štandardnej situácii stopér Nosko nešťastne zasiahol loptu hlavou a strelil si vlastný gól. Hráči Dunajskej Stredy v ďalšom priebehu neustále bombardovali bránu súpera, ktorý útočil iba sporadicky a do šance sa nedostal. V poslednej minúte prvého polčasu spálil obrovskú príležitosť ešte Matúš, ktorý po ideálnej prihrávke poslal loptu len tesne vedľa brány.

Po zmene strán najskôr pohrozili hostia, ale Vajda z tesnej blízkosti prestrelil bránu. Hráči DAC-u však zostali naďalej pri chuti a vzápätí po vyšachovaní obrany zvýšil už na 3:0 Gergel. V 62. minúte sa Matúšova ďalekonosná strela odrazila od ľavej tyče. Na druhej strane sa o tri minúty neskôr nepresadil Chrien. V 80. minúte po ideálnom prízemnom centri Ujlakyho zavŕšil skóre na 4:0 Nguekam. Dunajská Streda podala v zápase výborný výkon a zaslúžene zvíťazila.

Mikuláš Radványi, tréner Dunajskej Stredy: "Začali sme veľmi dobre, a to sa odzrkadlilo na výsledku duelu. Musím pochváliť chlapcov, lebo si myslím, že pripravili našim fanúšikom pekný zážitok. Hrali sme skutočne dobre."

Norbert Hrnčár, tréner Banskej Bystrice: "Nezvládli sme zápas z hľadiska defenzívnej činnosti. Viac k tomu nemám čo dodať."

Zlaté Moravce porazili Nitru 3:0

Domáci mali lepší vstup do stretnutia. V 5. minúte po štandardnej situácii Augustíniho mal Kuciak problémy, o štyri minúty však udreli hostia. Po veľkej chybe Nitranov bez problémov skóroval Szabó - 0:1. V 18. minúte strelu Mazana gólman Putnocký s námahou vytesnil na roh, na opačnej strane dobrá hlavička Böhma skončila na vrchnej sieti. Zlaté Moravce mali následne ďalšie dve dobré príležitosti, Kováč však minul a Mazan zblízka neuspel. V závere polčasu mohla Nitra vyrovnať, Mikuš však trestuhodne nedal a Kostelný hlavou opečiatkoval brvno hosťujúcej brány.

V 49. minúte dobre strieľal Babic a domáci brankár sa musel natiahnuť. Na druhej strane skúšal šťastie Mikuš, ale Kuciak bol pozorný. V 57. minúte bol po druhej žltej karte vylúčený Nitran Kolbas, onedlho ho napodobnil aj hosťujúci Charizopulos a sily sa vyrovnali. Štvrťhodinu pred koncom narobila štandardka Augustíniho problémy brankárovi ViOn-u. Záverečný nápor Nitry neprichádzal, o všetkom tak rozhodol v posledných piatich minútach Orávik.

Ladislav Hudec, tréner Nitry: "Zápas sme nezvládli psychicky. Hrali sme zle, výkony starších a skúsenejších hráčov boli slabé. Som sklamaný a mrzí ma to kvôli našim fanúšikom."

Branislav Mráz, tréner Zlatých Moraviec: "Sme šťastní, pretože sme vyhrali derby, ktoré je pre nás vždy prestížne. Mužstvo si to zaslúžilo. Keďže sme boli v poslednej dobe vo výsledkovej kríze, verím, že sa nám podarí zvíťaziť aj v nasledujúcich stretnutiach."

ŠK Slovan Bratislava - MFK Ružomberok 1:2 (0:2)

Góly: 87. Halenár (z 11 m) - 3. Bartoš, 28. Ďubek. Rozhodoval: Hrčka, ŽK: Mészáros - Lupták, Nikolič, 1123 divákov

zostavy a striedania:
ŠK Slovan Bratislava: Polaček - Bagayoko, Gorosito, Niňaj, Josimov - Kolčák (30. Hudák) - Soumah, Grendel (30. Mészáros), Halenár, Milinkovič - Vittek

MFK Ružomberok: Nikolič - Lupták, Kružliak, Nosek, Maslo - Nagy - Ďubek, Almaský (63. Kotora - 83. Szöke), Bartoš, A. Lovás (71. Ferenčík) - Tawamba

FC Spartak Trnava - MŠK Žilina 3:1 (1:1)

Góly: 31. Kuzma, 61. Procházka, 67. Sabo - 42. Mihalík. Rozhodca: Vlk, ŽK: Kuzma, Sabo, Procházka - Škriniar, Paur. 3150 divákov.

Zostavy a striedania:
FC Spartak Trnava: Rusov - Janečka, Čarnota, Tóth, Grabež (46. Schranz) - Kuzma - Sabo, Procházka, Chovanec - Vlasko (84. Gašparík), Vyskočil (68. Mikovič)

MŠK Žilina: Krnáč - Mabouka (46. Jelič), Pjaček, Škriniar, Hučko (76. Kadlec) - Pečovský - Jurčo (62. Paur), Káčer, Škvarka, Mihalík - De Oliveira

FK Senica - MFK Košice 3:2 (2:2)

Góly: 20. Roberto, 40. Kalabiška, 70. Piroska - 9. Pačinda, 23. Šinglár. Rozhodoval: Matúš, ŽK: Irobiso, Mazáň, Pavlík, Gava - Sekulič, Diaby, Kavka, Pačinda, ČK: 85. Piroska (Senica), 1385 divákov

Zmeny a striedania:
FK Senica: Šulla - Roberto (20. Slinkin), Pavlík, Gava, Mazáň - Ventúra - Piroska, Opiela, Jirásek (90.+2 S. Mráz), Kalabiška (88. Hiago) - Irobiso

MFK Košice: Tofiloski - Ostojič, Kafka, Sekulič - Korijkov, Šinglár (46. Urban) - Viazanko, Pačinda, Bukata - Diaby, Haskič (46. Novák - 74. Djodjevič)

DAC Dunajská Streda - Dukla Banská Bystrica 4:0 (2:0)

Góly: 1. Matúš, 5. Nosko (vlastný), 53. Gergel, 80. Nguekam. Rozhodoval: Michlian, ŽK: Nosko, Peňaška, Podstavek (všetci Banská Bystrica, 4578 divákov

Zostavy a striedania:
DAC Dunajská Streda: Penksa - Turňa, Čaušič, Majerník, O. Szabó - Straka, Krišto (85. Kwin), Gergel - Ujlaky (82. Valenta), Brašeň - Matúš (71. Nguekam)

Banská Bystrica: Boroš - Vajda, Savič, Nosko (46. De Vito), Podstavek - Považanec (64. Faško), Plavšič, Chrien, Slančík - Peňaška, Střihavka (46. Rejdovian)

FC Nitra - ViOn Zlaté Moravce 0:3 (0:1)

Góly: 85. a 90.+1 Orávik, 9. Szabó. Rozhodoval: Leško, ŽK: Špalek, Böhm, Kostelný, Kolbas, Mikuš - Charizopulos, Chrappan, Mazan, Pavlenda, Babic, ČK: 57. Kolbas - 71. Charizopulos (obaja po dvoch žltých kartách, 890 divákov

Zostavy a striedania:
FC Nitra: Putnocký - Kolbas, Kostelný, Pilár, Husár - Špalek (68. Harbuľák) - Mikuš (66. Dubeň), Augustín, Kutra, Boszorád - Böhm (64. Urblík)

ViOn Zlaté Moravce: Kuciak - Pavlenda, Chrappan, Majerník, Chren (62. Candrák) - Charizopulos - Orávik, Kováč, Babic, Mazan (87. Žák) - L. Szabó (76. Pribula)