Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Nitra bude do jari s trénerom Hudecom a imperatívom záchrany

Na snímke zľava hlavný tréner Ladislav Hudec, generálny manažér Jozef Petráni a kapitán mužstva Cleber Silva Nascimento. Foto: TASR/Henrich Mišovič

V prvom jarnom kole sa Nitra predstaví v Trnave a stretnutie sa bude hrať bez divákov, čo môže byť výhoda skôr pre nitrianskych hráčov.

Nitra 26. februára (TASR) - Jarná časť najvyššej slovenskej futbalovej Corgoň ligy 2013/2014 bude pre FC Nitru mimoriadne ťažkým obdobím. Celok spod Zobora totiž po jeseni figuruje na predposlednom mieste tabuľky s rovnakým počtom 10 bodov ako posledná Dunajská Streda, DAC-u ale pre korupciu na konci sezóny odrátajú šesť bodov.

Nitra na desiatu Žilinu stráca 11 bodov. "Sme na konci jedného špecifického obdobia, ktoré pokračovalo 7. januárom, keď začala jarná príprava. V nej sme sa v domácich podmienkach pripravovali s vlastnými hráčmi pod vedením trénerskej dvojice Pavlík - Hnilica. Ďakujem celému realizačnému tímu, že sa snažili pripraviť káder čo najlepšie do ťažkej jari. Podarilo sa angažovať trénera Ladislava Hudeca a rozrobené sú príchody niekoľkých hráčov (Matúš Putnocký alebo Martin Polaček, John Mensah, Miroslav Barčík, Roman Gergel, Jaroslav Kostelný, pozn.)," informoval na stredajšej tlačovej konferencii generálny manažér klubu Jozef Petráni a pokračoval, "Chýbajú nám 2-3 týždne pokoja na stabilizáciu, ale urobíme všetko pre to, aby sme boli 1. marca pripravení čo najlepšie."

Nový tréner Nitry Hudec uvažuje realisticky: "Úprimne poviem, nečakal som ponuku Nitry, ale keď prišla, tak to svoju logiku malo. Oslovilo ma to preto, že Nitra je stálica v lige, aj keď viem, že na jar budeme dve mužstva bojovať o záchranu. Je dobré, že sa pracuje ešte na nejakých hráčoch, pretože do mladého kádra treba nejakých skúsených hráčov. Sme veľmi blízko k dohode s Putnockým zo Slovana, pretože je tu veľký mládežnícky potenciál, ako je o Nitre už dlhodobo známe, ale tie talenty potrebujú pri sebe starších hráčov, ktorí im pomôžu a na tých sa stále pracuje."

Kapitánsku pásku bude na jar nosiť Cleber Silva Nascimento: "Každým týždňom sa situácia zlepšuje, som rád, že prišiel nový tréner, že prídu noví hráči. V kabíne vidím, že všetci hráči, mladí aj starší už myslia na ligu, prvý zápas už majú v hlavách a to je dobre."

V prvom jarnom kole sa Nitra predstaví v Trnave a stretnutie sa bude hrať bez divákov, čo môže byť výhoda skôr pre nitrianskych hráčov. "Futbalové to nebude a budeme sa zrejme počuť všetci čo hovoríme, navyše 'pikoškou' bude určite aj fakt, že stretnutie bude viesť šesť rozhodcov," dodal tréner Hudec.

.

Káder FC Nitra:
brankári:
Matej Dovidovič, Richard Stránský, Patrik Hipp
obrancovia: Dávid Petráš, Martin Boszorád, Ján Harbuľák, Marek Dubeň, Henrich Kováč, Jaroslav Kostelný
stredopoliari: René Kotrík, Denis Čery, Patrik Kemlage, Filip Petráni, Róbert Oravec, Lukáš Kutra, Matej Král, Nikolas Špalek, Jozef Urblík
útočníci: Šimon Šmehyl, Viktor Kráľ, Cleber Silva Nascimento


Na snímke generálny manažér Jozef Petráni (vľavo) a člen predstavenstva klubu Ivan Ondruška (vpravo) vítajú novú posilu FC Nitra Johna Mensaha (uprostred).
Foto: TASR/Henrich Mišovič